Цените на петрола се понижиха днес преди силно очакваното заседание

...
Цените на петрола се понижиха днес преди силно очакваното заседание
Коментари Харесай

Петролът падна под 100 долара преди срещата на ОПЕК+

Цените на петрола се намалиха през днешния ден преди мощно предстоящото съвещание на страните експортьорки на нефт от ОПЕК+, на което би трябвало да се вземе решение за нова тактика, откакто предпандемичните цели за рандеман бяха възобновени, съобщи Франс прес.

Към 09:30 часа по Гринуич (12:30 часа българско време) октомврийските фючърси на барел нефт от сорта Брент от Северно море поевтиняха с 1,24 на 100 до 99,29 $, съобщи Българска телеграфна агенция.

Септемврийските фючърси на барел от американския лек недопечен нефт се намалиха с 1,29 до 93,20 $.

Страните от ОПЕК+ (Организацията на страните експортьорки на нефт и съдружниците им) се срещат през днешния ден във видеоконферентен формат, с цел да обсъдят тактиката си за произвеждане на нефт.

" Нова глава от историята на ОПЕК+ е напът да бъде написана ", съобщи Стивън Бренък, анализатор за Пи Ви Ем енерджи (PVM Energy)

На хартия картелът анулира през август общия размер на съкращенията в добива на недопечен нефт, които реализира в разгара на пандемията от КОВИД-19, защото търсенето се срина и смъкна цените до дъното на пропастта.

ОПЕК+ би трябвало да вземе решение за нова тактика в " постпандемичната епоха " и на пазар, който е неустойчив и турбулентен на фона на геополитическо напрежение и опасения за криза, продължава анализаторът.

Експертите чакат ОПЕК+ да резервира нивото на произвеждане или да го усили леко. По-значително покачване би било признато със песимизъм от пазара, имайки поради компликациите на групата до реализира към този момент закрепените квоти.

Цените на барел недопечен нефт остават под напън, защото все по-големите опасения за криза в Европа и Съединени американски щати и политиката на Китай за " нулев КОВИД ", която продължава да визира икономическата активност, основават сюжет, който води до намалено търсене на черното злато. Това припомня Рикардо Еванджелиста, анализатор от " АктивТрейдс ". (ActivTrades)

Инвеститорите би трябвало да наблюдават и информацията за американските ресурси от нефт, която разгласява Агенцията за енергийна информация на Съединени американски щати (EIA).

Анализаторите залагат на спад с 1,5 милиона барела на комерсиалните запаси от недопечен нефт, както и на бензина, сочи междинният резултат от анкета на Блумбърг.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР