Цените на петрола се понижават в понеделник сутринта, инвеститори и

...
Цените на петрола се понижават в понеделник сутринта, инвеститори и
Коментари Харесай

Петролът поевтинява в очакване на срещата на ОПЕК+

Цените на петрола се намаляват в понеделник сутринта, вложители и търговци чакат идната среща на ОПЕК+.

Днес към 9:18 часа българско време октомврийските фючърси за сорта Brent поевтиняха с $0,65 на лондонската борса ICE Futures до $103,32 за барел. В петък тези договори нарастнаха с $2,14 (2,1%) до $103,97 за барел. Септемврийските фючърси, които се търгуваха за финален ден в петък, нарастнаха с $2,87 до $110,01 за барел.

Цената на септемврийските фючърси за американския WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време спадна с $0,97, до $97,48 за барел. По време на предходната сесия WTI нарастна с $2,20 (2,3%) до $98,62 за барел.

Участниците на петролния пазар са в очакване на резултатите от идната среща на министрите на страните от пакта ОПЕК+, която ще се организира тази седмица в сряда. Прогнозите са алиансът да удостовери равнището на нарастване на производството на нефт през септември, макар апелите на Съединени американски щати за по-силно увеличение на производството. Въпреки това министрите може да обсъдят и леко нарастване на равнището на добива, споделиха анализатори от Phillip Securities Research.

Пазарът остава угрижен по отношение на вероятностите за световен стопански напредък в бъдеще. Много специалисти предвиждат началото на криза, което може да докара до спад в търсенето на нефт. Миналата седмица стана известно, че Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати през второто тримесечие е понижен с 0,9%, до момента в който анализаторите чакаха напредък. Индикаторът спада за второ следващо тримесечие, което дава отговор на техническото определение за криза.

Индексът на интензивността на индустриалния бранш в Китай, един от най-големите консуматори на нефт, през юли ненадейно падна под 50 пункта - границата, която разделя повишението на интензивността от спада. Спадът се дължи на опасенията на предприятията за спорадични огнища на ковид в някои градове на страната, както и на прогнози за утежняване на икономическата обстановка в света.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР