Цените на петрола се покачват умерено по време на търговията

...
Цените на петрола се покачват умерено по време на търговията
Коментари Харесай

Петролът е под натиск от вдигащи се лихви

Цените на петрола се повишават умерено по време на търговията в петък сутринта, откакто паднаха до многомесечни дъна предходния ден.

Днес към 9:15 часа българско време октомврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures се търгуват по 94,60 $ за барел, което е с 0,48 $ повече от края на миналата сесия. В четвъртък цената на тези договори се намали с $2,66 (2,75%) до $94,12 за барел, което е най-ниското равнище от 18 февруари.

Цената на септемврийските фючърси за американския WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) към същия миг е 89,24 $ за барел, което е с 0,70 $ над крайната стойност от миналата сесия. До затварянето на пазара през вчерашния ден тези договори поевтиняха с $2,34 (2,12%), до $88,54 за барел, най-ниското равнище от 2 февруари.

Вчера пазарът беше притиснат от опасенията на вложителите, че покачващите се лихвени проценти и забавянето на световното икономическо възобновяване ще окажат доста отрицателно въздействие върху търсенето.

През изтичащата работна седмица цените на петрола може да паднат с съвсем 10%, написа Trading Economics.

Страховете на вложителите за криза в международната стопанска система се ускориха след резултатите от съвещанието на централната банка на Англия, която реши да увеличи главния лихвен % до 1,75% от 1,25% годишно, което е рекорден ритъм от 1995 година насам.

Инвеститорите в петък чакат статистика за безработицата в Съединени американски щати за юли. Анкетирани от Trading Economics анализатори предвиждат, че равнището на безработица в страната се е запазило на 3,6%, а броят на работните места в стопанската система на Съединени американски щати (с изключение на селскостопанския сектор) се е нараснал с 250 хиляди предишния месец, откакто през юни се увеличи с 372 хиляди.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР