Цените на петрола се покачиха в днешната азиатска търговия за

...
Цените на петрола се покачиха в днешната азиатска търговия за
Коментари Харесай

Цената на петрола продължава да расте поради проблеми с доставките и ръст на потреблението в Китай

Цените на петрола се повишиха в днешната азиатска търговия за четвърти следващ ден заради проблемите с доставките вследствие на унищожителното земетресение в Турция, както и под натиска на покачващото се търсене в Китай, оповестяват Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Азиатската стопанска система се възвръща доста по-бързо от предстоящото след дългото си затваряне поради пандемията от КОВИД-19, показват анализатори.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море прибавиха 14 цента или 0,2 на 100 до 85,26 $ за барел.

Американският лек недопечен нефт се повиши с 11 цента или 0,2 на 100 до 78,58 $ за барел.

Земетресението в Турция в понеделник затвори за два дни петролния терминал в Джейхан, през който минава азербайджански и иракски нефт, а преносът стартира се възвръща едвам през вчерашния ден.

Китай излиза доста бързо от постковидната рецесия и, съгласно специалисти, дружно с наложените на Русия петролни наказания поради нашествието й в Украйна ще бъде главният мотор на цените на петрола през актуалната година.

Увеличението ненапълно беше контрирано от записания растеж на американските ресурси, които предходната седмица са се покачили до 455 милиона барела, или до най-високото си равнище от юни 2021 година

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР