Цените на петрола останаха почти без промяна в днешната азиатска

...
Цените на петрола останаха почти без промяна в днешната азиатска
Коментари Харесай

Петролът задържа цена

Цените на петрола останаха съвсем без смяна в днешната азиатска търговия, откакто през вчерашния ден се покачиха съществено, съобщи Ройтерс.

Основните аргументи за растежа са продължаващите закани за корабоплаването в Червено море, които затрудняват доставките, разяснява Българска телеграфна агенция.

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, изгубиха 1 цент до 82,52 $ за барел.

Договорите за американски лек недопечен нефт се повишиха с 1 цент до 77,59 $ за барел, а априлските - 0,8 на 100 до 77,86 $ за барел.

В понеделник и двата сорта прибавиха по към % към цената си, откакто през предходната седмица бяха спаднали с 2-3 на 100.

" Опасенията към сигурността на доставките поради продължаващите проблеми в Червено море поддържат цените и отвръщат към момента ястребовия метод на УФР във връзка с паричната политика ", съобщи Тони Сикамор, анализатор за Ай Джи (AG) в Сидни.

За задържането на релативно високите цени принос имат и признаците за възстановяване на търсенето в Китай. " Опасенията за Китай спадат, а рафинериите стартират да купуват от ден на ден след взрива на пътуванията към тържествата по посрещането на новата лунна година ", показват анализаторите от банка Ей Ен Зет (ANZ).

Пазарите чакат и данните на Американския петролен институт за американските ресурси на недопечен нефт, които ще бъдат оповестени в късния следобяд локално време.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР