Цените на петрола останаха относително стабилни в азиатската търговия, като

...
Цените на петрола останаха относително стабилни в азиатската търговия, като
Коментари Харесай

Петролните котировки се задържат близо до най-високото си ниво от три седмици

Цените на петрола останаха релативно постоянни в азиатската търговия, като се задържат наоколо до триседмични върхове на фона на напрежението в Близкия изток и сигнали за възобновяване на търсенето в Китай, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се намалиха с 11 цента до 83,45 $ за барел.

Котировките на американския лек недопечен нефт с доставка през април се намалиха с 11 цента до 78,35 $ за барел. Мартенските фючърси се покачват с 36 цента в последния ден на търговия за договора.

Подкрепяните от Иран бунтовници хуси в Йемен продължиха офанзивите си против корабоплаването в Червено море и протока Баб ал Мандаб, като от петък насам минимум още четири плавателни съда бяха ударени от дронове и ракети.

" Признаците за по-силно търсене в Китай също покачиха настроенията ", пишат анализатори от АйЕнЗет (ANZ) в известие до клиентите си, представено от Ройтерс.

Приходите от туризъм в Китай скочиха с 47,3 на 100 на годишна база и се покачиха над равнищата отпреди КОВИД-19 по отношение на честванията на Новата година по китайски жанр.

Китай също понижи референтната рента за ипотеки с повече от предстоящото, в опит да поддържа усложнения пазар на парцели.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР