Цените на петрола обърнаха по-ранното си понижение и тръгнаха нагоре

...
Цените на петрола обърнаха по-ранното си понижение и тръгнаха нагоре
Коментари Харесай

Петролът тръгна нагоре в последната търговска сесия за седмицата

Цените на петрола обърнаха по-ранното си намаляване и потеглиха нагоре в азиатската търговия през днешния ден, съобщи Ройтерс. Това се случва на фона на по-слабия $, както и поради спада в запасите от дизелово гориво в Съединени американски щати, в миг, когато Съединени американски щати и Саудитска Арабия са в изострени връзки поради понижаване добивът на петрол подхванат от ОПЕК+.
Фючърсите на сорта Брент от Северно море се повишиха с 29 цента или 0,3 на 100 до 94,86 $.
Цената на Американския лек недопечен нефт означи растеж от 31 цента или 0,35 на 100 до 89,42 $ за барел.
От началото на седмицата обаче и двата договора са с намаляване от към 3 на 100.
Междувременно Саудитска Арабия и Съединените щати продължиха конфликта си по отношение на решението на Организацията на страните експортьорки на петрол(ОПЕК) и съдружниците й, известна като ОПЕК+, да понижи произвеждане на нефт. Саудитска Арабия, де факто водач на ОПЕК, отхвърли рецензиите на Вашингтон като " неосноваващи се на обстоятелства " и че настояването на Съединени американски щати за закъснение на понижението с месец би имало негативни стопански последствия.
Белият дом съобщи, че е показал на саудитците разбор, който демонстрира, че пониженията могат да навредят на международната стопанска система и твърди, че саудитците са оказвали напън върху други членове на ОПЕК за гласоподаване. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР