Паркомясто с размери 18 квадратни метра в центъра на Амстердам

...
Паркомясто с размери 18 квадратни метра в центъра на Амстердам
Коментари Харесай

Защо паркомясто с размери 18 кв. метра се продава за 495 000 евро?

Паркомясто с размери 18 квадратни метра в центъра на Амстердам се продава за 495 000 евро. Имотът, който се намира покрай градския парк „ Вонделпарк “ се предлага на уеб страницата за недвижими парцели Funda и е най-скъпото място за паркиране в Нидерландия.

Според рекламата на сътрудника по недвижими парцели Дж. Хойле паркомястото от 18 квадратни метра се намира в комплекс от затворен вид " в най-известната комерсиална улица в страната “.

Според обявата мястото на Hooftstraat - наоколо до държавния музей „ Райксмузеум “ и музея „ Ван Гог “, може да бъде наето също и единствено за 750 евро на месец.

 Нови 161 безвъзмездни паркоместа за жителите на столичен регион България 1 мин. Нови 161 безвъзмездни паркоместа за жителите на столичен регион  Заради обграждане на паркоместа: Гражданско неодобрение в центъра на София България 2 мин. Заради обграждане на паркоместа: Гражданско неодобрение в центъра на София  Туристи с колела: В кои европейски столиците санкциите стигат до 1000 евро Светът 4 мин. Туристи с колела: В кои европейски столиците санкциите стигат до 1000 евро  Заложническа рецесия в дискотека в Нидерландия, 150 семейства са евакуирани (ВИДЕО и СНИМКИ) Светът 2 мин. Заложническа рецесия в дискотека в Нидерландия, 150 семейства са евакуирани (ВИДЕО и СНИМКИ)  Войната за паркоместа в София: Счупени чистачки и сплашващи бележки Тази сутрин 2 мин. Войната за паркоместа в София: Счупени чистачки и сплашващи бележки  Нови 161 безвъзмездни паркоместа за жителите на столичен регион България 1 мин. Нови 161 безвъзмездни паркоместа за жителите на столичен регион  Заради обграждане на паркоместа: Гражданско неодобрение в центъра на София България 2 мин. Заради обграждане на паркоместа: Гражданско неодобрение в центъра на София  Туристи с колела: В кои европейски столиците санкциите стигат до 1000 евро Светът 4 мин. Туристи с колела: В кои европейски столиците санкциите стигат до 1000 евро  Заложническа рецесия в дискотека в Нидерландия, 150 семейства са евакуирани (ВИДЕО и СНИМКИ) Светът 2 мин. Заложническа рецесия в дискотека в Нидерландия, 150 семейства са евакуирани (ВИДЕО и СНИМКИ)  Войната за паркоместа в София: Счупени чистачки и сплашващи бележки Тази сутрин 2 мин. Войната за паркоместа в София: Счупени чистачки и сплашващи бележки

Недостигът на жилища е взривоопасен проблем в Нидерландия. Според изследване от 2023 година в страната има дефицит на към 390 000 жилището. Жилищната рецесия води до все по-високи цени, а налични жилища се намират мъчно.

Според отчет от предходната година междинната цена за апартамент в страната е към 430 000 евро - под цената на паркомястото от 18 квадратни метра. Само в Амстердам през 2023 година няма нито един апартамент, който да е наличен за необвързани хора със междинни приходи, разяснява уеб сайтът Hypotheker.

Местата за паркиране в Нидерландия също не доближават, откакто доста от тях бяха затворени, с цел да се забрани придвижването на коли в центровете на градовете. Тъй като са малко, тяхната стойност се усилва. Въпреки това такова място за паркиране „ сигурно “ не коства половин милион евро “, разяснява RTL.

„ Районът, в който паркомястото се продава, се характеризира най-вече със скъпи жилища. И те рядко имат външна зона, тъй че паркирането в региона е огромен проблем. А този паркинг предлага просто решение само че това не значи, че е на ниска цена “, показва сътрудника на недвижимия парцел.

Правителството на страната и локалните управляващи желаят да противодействат на дефицита на жилища - да вземем за пример посредством преустрояване на празни здания и отбрана на зоните против спекуланти.

Засегнати са млади фамилии и млади експерти, само че също и бежанци, служащи мигранти и студенти. Дори самотни майки с дребни деца се оказват на улицата. Броят на бездомните се е нараснал с една четвърт през 2022 година

Снимка: iStock

Причините за жилищния дефицит за разнообразни. Финансовата рецесия от 2008 година до 2014 година сковава жилищното строителство в Нидерландия, до момента в който търсенето се усилва заради все по-малките семейства и възходящата трудова миграция, коментира deutschlandfunk.de.

Според критиците държавното управление носи отговорност, тъй като подценява казуса. Жилищното министерство, което е счетено за излишно, даже е отстранено през 2017 година

Така наемите и цените на парцелите се повишават извънредно внезапно. Цената на приблизително огромно жилище през последните 10 години съвсем се удвоява.

Сега доста компании са се специализирали в превръщането на празни здания в жилищни площи. Това са офис здания, само че също и манастири, лечебни заведения и учебни заведения. В постройките ще бъдат основани дребни, обзаведени и налични жилища.

Снимка: iStock

Всяка година се основават към 12 000 спомагателни жилището, а в бъдеще задачата е 15 000 на година.

За да могат хората още веднъж да осъществят фантазията си да имат личен дом, на общините е позволено да основават защитни зони против спекулантите. Апартаментите и къщите, закупени в тях, би трябвало да бъдат населявани от самите купувачи през първите четири години - не могат нито да бъдат препродавани, нито отдавани чартърен. Почти всички огромни градове към този момент са въвели отбрана против изкупуване.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР