Цените на петрола на световния пазар до края на годината

...
Цените на петрола на световния пазар до края на годината
Коментари Харесай

Запазване на цените на петрола в диапазона от 70 – 80 долара за барел очаква Оман


Цените на петрола на международния пазар до края на годината ще се двоумят в диапазона от 70 до 80 $ за барел, в случай че „ в света не зародят основни проблеми “, сподели министърът на петрола и газа на Оман Муххамед бен Хамад ар-Румхи по време на конференция в оманската столица Маскат.

По думите на министъра, представен от изданието Energy Intelligence, някои от страните по съглашението сред ОПЕК и страните отвън картела изпитват усложнения с поддържането на добива на нефт на равнището на квотите, поради дефицит на вложенията. Той обаче не прецизира кои са тези страни.

„ Понижението на вложенията, изключително за геоложки изследвания ще се отрази мощно на бранша през идващите години “, споделя още той. На този декор е допустимо покачване на цените на петрола до 90 $ за барел, позволява още той.

Едновременно с това по време на конференцията, министърът на петрола на Оман и сътрудника му от Бахрейн Мухамед ал-Халиф показват опасения, че комерсиалната война сред Китай и Съединени американски щати може да предизвика усилване на неустойчивостта на международния пазар на нефт и да докара до непредвидени резултати, някои от които ще са позитивни за цените не петрола, а други – извънредно негативни.

По думите на оманския министър, новите технологии ще дават опция страната да понижи броя на заетите в нефтогазовия бранш с към 20 %.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР