Цените, на които горивата напускат с акциз и ДДС данъчните

...
Цените, на които горивата напускат с акциз и ДДС данъчните
Коментари Харесай

Горанов: Надценката на горивата е до 50 ст.

Цените, на които горивата напущат с данък и Данък добавена стойност данъчните хранилища, са с десетки стотинки по-ниски от това, което виждаме на бензиностанцията. Надценката стига 50 ст., което съгласно нас е огромен %. Това съобщи на конференция през днешния ден финансовият министър Владислав Горанов във връзка импортирания законопроект, с който страната желае да има повече надзор върху търговията с горива.

„ Прави усещане, че има огромен марж сред цената с данък и Данък добавена стойност от данъчните хранилища и цената за потребителите на бензиностанциите “, изясни Владислав Горанов.

По думите му, по тази причина с актуалното предложение законодателят изисква да се приведе видеонаблюдението по този начин, че да може да се употребява за задачите на акцизния надзор. Новото в промените е обвързвано с отделяне обособени данъчни хранилища на петролните бази и отделянето на тръбопровода. Според Горанов сега няма опция да се подсигурява дали придвижването и търговията с горива се извършват правилно. Въпреки предизвестието на „ Лукойл България “ от през днешния ден, че новите условия идват в несъответствуващ за промишлеността миг, от изказването на Горанов не стана ясно дали страната е склонна на отстъпки по отношение на периодите.

„ Ще кажете за какво в този момент? В миг, в който бюджетът пострада поради рецесията, се постанова да бъдем оптимално усърдни в опита да съберем дължимото за фиска “, счита Горанов.

По думите му петролните бази би трябвало бъдат разграничени и да подават настрана отчетност към Агенция " Митници ", като по този начин ще се усъвършенства контролът.

„ В петролопровод, в който може да се запазят 27 млн. литра и той е обвързван с няколко петролни бази, на процедура надеждният надзор на митническите власи е неосъществим и няма гаранция, че количеството в базата е правилно, тъй като е обвързвана с други бази през тръбата “, изясни той.

Според Горанов е обикновено ограниченията във връзка с контрола да се по-големи, както за всички акцизни артикули, освен за горивата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР