Цените на жилищните имоти в глобален мащаб може да се

...
Коментари Харесай

Глобалният жилищен пазар се готви за ръст на цените

Цените на жилищните парцели в световен мащаб може да се покачат доста през тази година вследствие на великодушната фискална поддръжка на държавните управления и възобновяване от пандемията. Средните продажни цени на жилища доближават рекордни равнища все още. Очаква се наклонността да продължи поради ниските лихви по ипотечните заеми и намаляването на ограничавания след дълбоката криза, до която докара пандемията.

Ръстът на цените на парцелите идва паралелно с възобновяване на фондовите пазари, които бързо преодоляха икономическите вреди, които донесе корона рецесията. Проучвания на Reuters демонстрират, че се следи усъвършенстване на прогнозите за цените на жилищата в Съединени американски щати, Англия, Канада, Австралия и Дубай спрямо три месеца по-рано. Агенцията се е допитала до над 100 имотни специалисти в интервала от 11 до 24 май. Очакванията на експертите са в тези страни цените да изпреварят растежа на брутния вътрешен артикул и потребителската инфлация.

" Потребителското доверие набъбна мощно заради триумфа на имунизационните стратегии и данни от изследванията сочат, че пандемията е принудила повече хора да търсят нов дом. Недостигът на парцели е сигнал за напън към повишението на цените в кратковременен проект ", споделя Андрю Харви, старши икономист в Nationwide.

" Принудителният опит за отдалечена работа през последните месеци ще докара до фрапантна смяна в търсенето на офиси, защото до 50% от чиновниците работят от у дома най-малко един път седмично ", сподели Матю Пойнтън, старши икономист в Capital Economics.

Почти 60% от анализаторите, или 55 от 92, които са дали отговор на въпрос за имотните пазари по света, считат, че рисковете пред вероятностите ще се усилят през идната година. Другите 37 считат, че ще намалеят.
Надпреварата за недвижими парцели
Повишеното търсене на парцели по време на пандемията и дефицитът на предложение са повода за внезапното повишаване на цените на жилищата по думите на Грегъри Дако, основен икономист в Oxford Economics.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР