Цените на хранителните стоки в България ежедневно вървят с уверени

...
Цените на хранителните стоки в България ежедневно вървят с уверени
Коментари Харесай

Агнешкото тръгна нагоре, гони златни цени за Великден

Цените на питателните артикули в България всекидневно вървят с уверени темпове нагоре, а наближат ли празници, поемат внезапно нагоре. Най-близкият огромен фамилен празник е Великден през април, само че занапред цените на агнешкото на пазара към този момент са към 20 лв., съобщи БНР.

В селата изкупната цена е сред 7 и 8 лв. за кг живо тегло, тук-там доближава 10 лв.. От прекупвача до кланицата и от кланицата до щанда в магазина агнешкото към този момент е най-малко 20 лв. за кг. Очакванията са цената да продължи да пораства. С какъв брой повече може да се усили?
-->
" Специално за нашия район не виждам кой може да си купи месо от 30-40 лв.. Всеки може да има мераци да стане 40 лева, само че някой да го купи. От локални ферми е това. Всичко е българско ", разяснява продавач на месо от Сливен.

Ярешкото е по-евтино, извънредно малко се продава от него – това месо не е с положителни позиции на нашия пазар, тъй като хората избират агнешко, добавя той.

" Хората нямат пари. Не може кг агнешко да коства колкото 2 кг свинско без кокал. Масово съвсем не се продава агнешкото. По принцип няма произвеждане, само че няма и прекрасен пазар ", акцентира продавачът.

Местните хора са раздвоени дали да си купят агнешко за празника. Някои са решили изрично, че им е скъпо, други ще спазят традицията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР