Цените на хранителните стоки у нас продължават да растат. А

...
Цените на хранителните стоки у нас продължават да растат. А
Коментари Харесай

Шок със сиренето и кашкавала, какво става с олиото

Цените на питателните артикули у нас не престават да порастват. А натискът върху потребителския джоб се отразява както на уязвимите групи, по този начин и на дейните работещи. Поскъпване се усеща най-много при млечните артикули. 1 кг краве сирене доближава 31 лв.. Продължава да пораства и цената на кашкавала - до близо 29 лв., написа Bulgaria ON AIR.

А откакто поевтиня в средата на юли, в този момент олиото се търгува по близо 5 лева за литър, само че прогнозата е, че незабавно след Нова година ще доближи до 6,50 за литър. Оризът се търгува по 2,66 лв. за кг.
-->
За втора седмица яйцата се продават по 0,50 лева за брой.

До момента ограничения за справяне с инфлацията у нас няма. Единствените механизми, които са подхванати от държавното управление, са намаляването на налога добавена стойност на хляба и брашното.

За разлика от България - южната ни съседка Гърция, която се оказва измежду рекордьорите по инфлация - близо 36%, разисква въвеждането на таван на цените на главните хранителни артикули. Очаква се мярката да влезе в действие до края на октомври и ще бъде дейна, до момента в който трае рецесията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР