Цените на хранителните продукти на едро почти не са се

...
Цените на хранителните продукти на едро почти не са се
Коментари Харесай

Защо ни казват, че цените на храните намаляват? Коментар от специалист

Цените на питателните артикули на едро съвсем не са се променяли през последния един месец, а при някои даже посоката е надолу. Изключение вършат сезонни плодове и зеленчуци, които са подвластни от сегашните превалявания и което води до това задържане на цените на дребно. Това изясни пред Българска национална телевизия Владимир Иванов – ръководител на Държавната комисия по стоковите тържища и борси.

" Много е неподходящо времето сега за черешите. То въздейства ненапълно и на предлагането на краставиците и доматите. Имахме една по-топла пролет, което докара до едно стабилизиране на цените на пресните плодове и зеленчуци. Заради неприятната годишна продукция от лук предходната година има към 100% разлика в цената му. Има едно релативно равновесие сега, не е продължително и мъчно може да се предвижда за доста дълъг интервал от време. Състоянието на международните пазари в този момент е напълно друго по отношение на същия интервал на 2022 година ", уточни Иванов.
-->
Наблюдава се забележителен спад на зърното и на олиото. Суровото олио се търгува за към 800 $ за звук, до момента в който през м.г. беше към 2000 $ за звук. След като се усъвършенства времето, се чака и едно нормализиране на цените при пресните плодове, каквито са черешите да вземем за пример. Иванов сподели още, че през лятото се чака понижаване на цените и при зеленчуците. При цените на главните хранителни артикули се следи едно стабилизиране сега, добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР