Цените на горивата, енергията и стоките ще продължат да растат

...
Цените на горивата, енергията и стоките ще продължат да растат
Коментари Харесай

Френският финансов министър с тревожна прогноза за цените

Цените на горивата, силата и стоките ще продължат да порастват и през 2022 година Прогнозата е на френския финансов министър Бруно Льо Мер.

" Мнозина не престават да настояват, че нарастването на цените е краткотрайно. Но всичко зависи от това какво се има поради под тази дума. Лично аз не виждам никакви вероятности за възстановяване на ситуацията до края на 2022 година ", сподели министърът.

По време на речта си той изясни, че покачването на цените е обвързвано с дефицит на стомана, алуминий, дървен материал, петролни артикули и газ. Отговаряйки на голям брой въпроси за опцията французите да компенсират внезапното повишаване на горивата, Льо Мер акцентира, че е " за " целенасочени ограничения за подкрепяне на фамилиите, най-засегнати от икономическата обстановка.

" Задачата на страната е да пази популацията, би трябвало да помогнем на тези, които работят или търсят работа ", увери министърът. Според него, в случай че бъде въведена дотация за скъпото гориво, тя бъде отпускана на лица с дребна заплата, и безработни.

Бруно Льо Мер също поддържа вероятното държавно ограничение на цените за електрическа енергия, които нарастват във Франция от няколко седмици. „ Ако не създадем нищо, токът ще скочи с 15% “, предизвести министърът. Мерките за отбрана на френското население от внезапно повишаване на цените може да бъдат оповестени този четвъртък.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР