Цените на електроенергията за домакинствата в Швейцария ще се увеличат

...
Цените на електроенергията за домакинствата в Швейцария ще се увеличат
Коментари Харесай

В Швейцария очакват увеличение на цената на електроенергията с 30% през 2023 година

Цените на електрическата енергия за семействата в Швейцария ще се усилят с най-малко 30% през идната година, оповестиха от Асоциацията на електроенергийните компании в страната.

Спред обява във вестник Tages-Anzeiger, доста енергийни компании през последните седмици са взели решение за нови цени за идната година.

" Половината от комуналните услуги ще усилят цената на семействата с 30% или повече ", съобщи швейцарската асоциация на електроенергийните компании пред изданието.

Например за семейство, живеещо в 5-стайно жилище, разноските за електрическа енергия ще набъбнат с към 315 швейцарски франка (приблизително 330 долара) годишно, написа вестникът. Такива предприятия, като да вземем за пример огромна пекарна, ще се сблъскат с нарастване на разноските за електрическа енергия с към 10 хиляди франка, се споделя в публикацията.

Рискът от дефицит на електрическа енергия се смята за един от най-високите в Швейцария. По-рано ръководителят на Швейцарската федерална комисия по електроенергетика ElCom Вернер Люгинбюл прикани жителите да се поради вероятни спирания на електрозахранването в страната през идващата зима.

Швейцарските управляващи по-рано оповестиха, че...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР