Цените на двата основни сорта петрол във вторник стартираха със

...
Цените на двата основни сорта петрол във вторник стартираха със
Коментари Харесай

Петролът поевтинява


Цените на двата съществени сорта нефт във вторник стартираха със едва покачване, само че по-късно започнаха да спадат. Търговията и при предходната сесия приключи със едва нарастване, като в късните следобедни часове в понеделник петролът си върна част от изгубените позиции.. В частност това се дължи на опасенията на играчите на пазара от резултатите от комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Китай.

Анализаторите са на мнение, че въпреки всичко комерсиалните договаряния сред Китай и Съединени американски щати ще продължат. Както е известно следващия стадий от провеждането им е плануван за 8 май във Вашингтон. В същото време за 10 май е оповестено нарастване на митата върху китайски артикули. Експертите обръщат внимание на общото усилване на геополитическото напрежение.

Фючърсът за юли за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в Лондон тази заран нараства първо до 71,25 $ за барел, само че по-късно означи спад от 0,28 % и малко след 9 часа се котира при цена от 71,04 $ за барел.

Котировката на фючърса за петрола вид WTI за юни на NYMEX първоначално също се увеличи до 62,42 $ за барел, само че по-късно бе регистриран спад от 0,06 % - до 62,21 $ за барел.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР