Цените на двата основни сорта петрол се понижават слабо по

...
Цените на двата основни сорта петрол се понижават слабо по
Коментари Харесай

Цените на петрола продължават да се повишават

Цените на двата съществени сорта нефт се намаляват едва по време на утринната търговия. От началото на седмицата двата сорта нарастват другояче с към четири %.

Въпреки слабия спад напрежението на пазара се резервира, а съгласно наблюдаващите ралито към момента среща добра поддръжка. Експертите от Commerzbank чакат, че изнервената обстановка по отношение на доставките на нефт на международния пазар ще се резервира най-малко до края на годината и без значение от уговорките на ОПЕК+ за увеличение на производството, осведоми The Wall Street Journal. Според тях цената на вид Brent към края на годината ще е в диапазона от към 75 $ за барел, а през идната година ще спадне до 70 $ за барел.

Междувременно възобновяване на добива в Мексиканския залив към момента тече доста постепенно. По данни на Бюрото по въпросите на сигурността и екоконтрола на Съединени американски щати към сегашни ямомент възобновяване на мощностите е от порядъка на 28 %.

Ноемврийските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures поевтинява с 0,26 $ или с 0,34 % до 75,41 $ за барел. В четвъртък цената по договорите се усили с 0,21 $ или с 0,3 % и при затварянето бе на равнище от 75,67 $ за барел, което е и най-високата цена от края на месец юли.

Котировката на фючърсите за петрола вид WTI на NYMEX за ноември спада с 0,24 $ или с 0,33 % - до 72,37 $ за барел.

Наблюдателите дефинират актуалната смяна в цената на петрола е в границите на промяна.

В последна сметка данните сочат, че повишаването при Brent е 3,7 %, а при WTI – 4 %.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР