Цените на билетите за обществения транспорт в град Търговище ще

...
Цените на билетите за обществения транспорт в град Търговище ще
Коментари Харесай

Цената на билета за градския транспорт в Търговище се увеличава

Цените на билетите за публичния превоз в град Търговище ще се покачат с 25% (между 5 и 10 стотинки) от 1 май 2022 година Същото процентно нарастване ще има и в цените набилетите за междуселищните линии, като там повишаването ще е сред 30 и 45 стотинки.

Цената на билета от 1 стотинка по линия № 11, която в събота и неделя се движи от квартал „ Запад “ 3 до Гробищния парк, ще се резервира.

Повишението е по гледище на превозвачите, които извършват публичния транспорт по силата на социална поръчка, извършена през 2019 година

Увеличението е пресметнато на база методическите инструкции на Агенцията по публични поръчки за индексирането на цените в изискванията на инфлация.

В писма до кмета на Търговище доктор Дарин Димитров транспортните компании декларират, че нарастването на литър гориво по отношение на края на 2021 година е точно 25%, каквото и покачване на цените оферират.

Отчита се и повишаването на всички консумативи – масла, антифриз, смазочни материали, гуми, аварийни елементи и други.

Към момента цените на билетите за линиите на територията на града са 30 стотинки.Изключение прави линия №3, билетът за която е 40 стотинки.

Превозът сред обитаемоте места в общината към днешна дата коства сред 1,20 лева и 1,80 лева, а билетът до Варна е на цена от 6 лева.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР