Цените на бензина започват да растат навсякъде, което е инфлационен

...
Цените на бензина започват да растат навсякъде, което е инфлационен
Коментари Харесай

Лоша новина за милиони шофьори по целия свят

Цените на бензина стартират да порастват на всички места, което е инфлационен сигнал за централните банки и държавните управления по света. Фючърсите се повишиха до деветмесечен връх в Ню Йорк, изпращайки ударни талази към бензиностанциите, до момента в който цените се повишават и в Азия. 

Пазарите на моторното гориво се свиха в международен мащаб, заради комбинацията от непредвидени спирания на работата на рафинериите и по-ниски от нормалните за този интервал на годината ресурси в основни центрове за предпазване като крайбрежието на Мексиканския залив в Съединени американски щати и Сингапур.
-->
На международните енергийни пазари е показателно, че до момента в който фючърсите върху суровия нефт са с незначителни промени от началото на годината до момента, контрактите върху бензина в Съединени американски щати нарастнаха с повече от 20%. Възстановяването на бензина евентуално основава главоболие за централните банки, в това число за Федералния запас на Съединени американски щати.

Ниските ресурси и високото търсене в основни райони водят до повишение на цените в целия свят. В Европа цените на бензина се покачват по-бързо от тези на суровия нефт, макар че тази наклонност към момента не се е отразила изцяло на по-високите разноски в бензиностанциите, написа bloombergtv.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР