Цените на акциите се вдигнаха във вторник, след като Китай

...
Цените на акциите се вдигнаха във вторник, след като Китай
Коментари Харесай

Новина от Китай вдигна цените на световните борси

Цените на акциите се подвигнаха във вторник, откакто Китай разгласи, че ще разхлаби още рестриктивните мерки, наложени поради пандемията.

Индексът Nikkei 225 се увеличи с 0,16% и затвори на 26 449, до момента в който по-широкият показател Topix завоюва 0,4% до 1910 във вторник, разширявайки облагите от предходната сесия. Инвеститорите усвоиха данните, които сочат, че равнището на безработица в Япония е намаляло през ноември, до момента в който интензивността на търговията на дребно в страната е повишена по-малко от предстоящото, написа profit.bg.
-->
В понеделник Централната банка на Япония отхвърли спекулациите, че ще се откаже от разхлабената си парична политика след изненадваща промяна на 10-годишната цел за рентабилност предходната седмица. Освен това регионалните настроения бяха повдигнати, откакто Китай разгласи, че ще анулира ограниченията за изолираност на Covid за идващи пасажери от началото на януари, което поражда очаквания за по-широко икономическо отваряне. Забележителни облаги записаха тежки играчи в показателя като Mitsubishi UFJ (1,9%), Sumitomo Mitsui (1,7%), Fast Retailing (2,1%).

Пазарите на акции в Хонконг и Австралия останаха затворени във вторник.

Офшорният юан нарастна до 6,95 за $, откакто Китай разгласи, че ще приключи условията за карантина за идващи пасажери от 8 януари. Така управляващите разпалиха очаквания за по-бързо икономическо възобновяване.



Междувременно вложителите реагираха на данните, показващи спад на индустриалните облаги в Китай с 3,6% през 11-те месеца на годината, до 7,7 трилиона юана, ускорявайки се от спад от 3% през интервала януари-октомври. Икономическият напредък на Китай е единствено 3% през първите три тримесечия на тази година и се чака да остане към този ритъм през цялата година, една от най-лошите години от съвсем половин век, отбелязва Reuters.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР