Цената през последните 5-6 месеца не се е покачила с

...
Цената през последните 5-6 месеца не се е покачила с
Коментари Харесай

Хлебарите в ужас, страшни прогнози за цените

" Цената през последните 5-6 месеца не се е покачила с повече от 50%, само че разноските при електрическата енергия са 500%, на газа над 500%, цената на петрола е над 100% повишена. Цента на труда към този момент се повиши със 70-80%. Живеем във време на хиперинфлация. Изключително значима е тази нулева ставка, тъй като това значи, че цената на хляба ще намалее с 20% за крайния консуматор ", заяви Марияна Кукушева от Националния браншови съюз на хлебарите в студиото на  " Денят ON AIR ". 

По думите ѝ, в случай че не се гласоподава тази нулева ставка ще има ежеседмично повишаване на цената на хляба, тъй като това е единственото, което могат да създадат хлебопроизводителите, с цел да не банкрутират. 

" Вече има банкрутирали компании и тези компании се усилват с всеки минал ден. Но по този начин или другояче има задоволително хлебари, които не престават да работят. Цените, които са годни за през днешния ден, на следващия ден към този момент са по-високи ", добави Кукушева пред Bulgaria ON AIR.

" Компенсациите за електрическата енергия не бъркат в държавния бюджет и не объркват с нищо сметките. Тези обезщетения, които получаваме в този момент, колкото и незадоволителни да са, препокриват част от загубите, които натрупа бизнесът ", сподели гостът. 

Кукушева посочи, че сега борсовата цена на пшеницата е 750 лева на звук. 

" Не имам вяра да има зърнопроизводител, който да продаде на по-ниска цена, тъй като приказваме за бизнес. В момента не е стартирало изкупуването на пшеница, а идва новата годишна продукция. Големият въпрос е къде ще приберем новия рандеман. Очаква се цената на новата годишна продукция в действителност да е по-висока ", прогнозира Марияна Кукушева. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР