Цената не зависи от нищо и се покачва, само защото…

...
Цената не зависи от нищо и се покачва, само защото…
Коментари Харесай

Димитър Ганчев: Биткойн купуват само спекуланти?

Цената не зависи от нищо и се повишава, единствено защото… се повишава

Всички, които имат биткойни, наподобява са го създали за спекулативна облага, счита Димитър Ганчев

Никой не си купува биткойн, тъй като желае да заплаща с криптовалута и да се възползва от нейните преимущества. Всички, които имат биткойни, наподобява са го създали за спекулативна облага и няма да си платят нищо с криптовалута, разяснява интернет предприемачът Димитър Ганчев.

„ Смятам, че когато някой приказва за тези преимущества, той се старае да убеди допустимо повече хора да се причислят към клуба, без той самият да има каквото и да е желание да се възползва от опцията да заплаща във валута, която не се управлява от държавното управление ”, споделя той.

Цената, съгласно него, не зависи от нищо и се повишава, единствено тъй като се повишава. Каквито и преимущества да има тази технология (независимост, анонимност и т.н.), те нямат директно или индиректно отношение към цената, която е чисто спекулативна, написа Димитър Ганчев във Фейсбук.

За да потвърди тезата си, предприемачът е добавил в уеб страницата на услугата TiVi.bg опция за заплащане с биткойни, която ще остане дейна, до момента в който цената на криптовалутата не тръгне да пада. Той се ангажира да заяви след време какъв брой индивида са плащали с биткойн и по какъв брой пъти, защото става въпрос за услуга, която се заплаща всеки месец, а не еднократно.
още по тематиката
„ Видя ли, че е почнало паническо разпродаване, ще спра заплащанията в биткойн, както, несъмнено, ще създадат всички други търговци, тъй като никой няма желание да се трансформира в кошче за финансов боклук и да разменя действителни артикули и услуги против омаловажаващ се виртуален актив ”, прецизира Ганчев.

Според него, този опит ще покаже дали хората имат вяра в биткойн и го възприемат не като спекулативна инвестиция, а като средство за разплащане, като просто изберат заплащане в биткойн за идната поръчка.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР