Цената на златото значително се покачва в сряда сутринта, търгувайки

...
Цената на златото значително се покачва в сряда сутринта, търгувайки
Коментари Харесай

Цената на златото расте в очакване решението на Фед за лихвите

Цената на златото доста се повишава в сряда сутринта, търгувайки се за към 1670 $ за тройунция. Пазарите чакат резултата от съвещанието на Федералната аварийна система на Съединени американски щати.

Според данните от днешната търговия, към 9:40 чаас българско време, цената на декемврийските фючърси за златото на борсата Comex в Ню Йорк се намали с $11,9, или 0,71%, до $1683,0 за тройунция.

Жълтите кюлчета се търгуват н спот пазара по 1671,50, $ за тройунция, оповестява Тrading Еconomics.

Цената на декемврийските фючърси за среброто в това време се повиши с 0,49% до 19,277 $ за унция.

Укрепването на $ ненапълно задържа цената на златото. Доларовият показател (обменният курс по отношение на кошница от валути на шест страни - търговски сътрудници на САЩ) се увеличи с 0,05%, до 110,27 пункта, връщайки се на равнище над 110 пункта. Индексът се повиши с 0,6% във вторник. По-силният $ прави златото по-малко налично за закупуване в други валути.

Основното събитие на седмицата е съвещанието на Фед. В сряда вечерта регулаторът ще разгласи решението си за главната рента, ще актуализира макроикономическите прогнози. Неговият ръководител Джером Пауъл ще даде конференция, от която пазарите ще чакат сигнали за по-нататъшни ограничения на американската централна банка.

Според CME Group 82% от анализаторите чакат нарастване от 75 базисни пункта в сряда до лихвени ставки в диапазона 3-3,25% годишно. С този ритъм базовата рента беше нараснала два пъти през лятото, като цяло нарастването през септември може да стане пето подред.

Големите централни банки са склонни да покачват лихвените проценти, с цел да се борят с високата инфлация, което в това време ускори страховете на пазара по отношение на вероятността за криза.

Политиката на Федералния запас за повишение на лихвите даде забележителна поддръжка на " зелените " пари през последните месеци - при започване на март, преди първото покачване за годината, доларовият показател бе на равнище към 97 пункта, а златото се търгуваше за 1950 $. Поскъпването на $ понижи търсенето на злато, което също е актив леговище и инфлационен хедж.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР