Цената на златото в петък сутрин умерено расте, става ясно

...
Цената на златото в петък сутрин умерено расте, става ясно
Коментари Харесай

Златото спечели от отслабването на долара

Цената на златото в петък заран умерено пораства, излиза наяве от данните за днешната търговия. Поевтиняването на $ по отношение на главните международни валути поддържа котировките на скъпоценния метал.

Към 9:50 часа българско време цената на декемврийските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex набъбна с 7,60 $, или с 0,44%, до 1753,2 $ за тройунция.

На спот пазара жълтите кюлчета се търгуват по 1753,11 $ за една тройунция, осведоми Тrading Еconomics.

В същото време цената на декемврийските фючърси на среброто се повиши с 0,44% до 21,462 $ за унция.

Доларовият показател (обменният курс по отношение на кошница от валути на шест страни - съществени търговски сътрудници на САЩ) през днешния ден се намали с 0,3%, до 105,76 пункта. Отслабването на $ прави златото по-достъпно за закупуване в други валути.

Вниманието на трейдърите остава ориентирано към политиката на Федералния запас на Съединени американски щати (FRS) във връзка с главния лихвен %. Регулаторът увеличи ставката шест пъти от началото на годината, с цел да се бори с високата инфлация. През декември се чака ново нарастване на лихвите, само че с по-нисък ритъм.

Златото е сензитивно към сигналите за лихвения % на Фед, защото те се отразяват върху курса на $. Традиционно стягането на паричната политика поддържа американската валута, до момента в който " гълъбовите " настроения, в противен случай, задържат $ и надлежно повишават интереса към скъпоценният метал.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР