Цената на задължителната застраховка Гражданска отговорност“ се увеличи от този

...
Цената на задължителната застраховка Гражданска отговорност“ се увеличи от този
Коментари Харесай

Поскъпва Гражданската отговорност. С колко?

Цената на наложителната застраховка „ Гражданска отговорност “ се усили от този месец, като при другите застрахователни компании процентът на нарастване е друг и варира от 15 до 20 %, разяснява за Радио Варна брокерът Елена Филипова. Основната причина е инфлацията, добави тя.

„ Факт е, че нарастват цените на всичко – на коли, на строителни материали и най-много на медицинските услуги. Цените на медицинските услуги са фрапантно покачени и всичко това неизбежно се отразява на „ Гражданската отговорност “. Това, което хората от време на време не схващат, е че тази застраховка има доста значима обществена роля. Тя цели да компенсира потърпевшите от застрахователни събития, под формата на пътно-транспортни катастрофи или други сходни. “

Според Елена Филипова 15% нарастване е обикновено на фона на всичко, което нарастна. Тя уточни приблизителни цени от 250 лева до 600 лева за застраховка „ Гражданска отговорност “ сега за леки коли. Цените при товарните коли са напълно разнообразни. Те варират от 3000 лева, което е към този момент рядко срещано и се предлага за товарни автопаркове, които години наред не са имали пътно-транспортни катастрофи, до към 8000 лева

Собствениците на коли, които заплащат на вноски застраховката „ Гражданска отговорност “ не са наранени от настоящето нарастване, акцентира Филипова и добави, че те ще заплащат по новите цени, когато сегашният им контракт по застраховката изтече.

Възможно е до края на годината да има застрахователи, които да усилят „ Гражданската отговорност “, която оферират. Най-вероятно това ще са тези, които сега са вдигнали цените си с по-нисък %, с цел да запазят клиентите си.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР