Цената“ на убийствата в Родопите е… 1 575 000 лева.

...
Цената“ на убийствата в Родопите е… 1 575 000 лева.
Коментари Харесай

Насилие, кръв, разбити съдби: Лъсна шокиращата „цена“ на убийствата в Родопите

Цената “ на убийствата в Родопите е… 1 575 000 лв.. Общата сума на кръвнината, която би трябвало да платят отговорните за едни от най-ужасяващите действия, потресли хората в района.
Нито лев обезщетение обаче не са получили околните на жертвите през последните години ”. Това настояват адвокати с дългогодишна процедура в сходни проблеми, представени от „ Родопи voice “.
Изпълнителните каузи стоят „ на трупчета “ от години, само че от причинителите просто няма какво да се вземе. Нито един от тях не има имущество на свое име, с което вероятно да се покрие част от разпореденото от съда обезщетение.
С най-дълъг стаж в пандиза
С най-дългогодишен стаж зад решетките сега е килърът от Джебел Мерт Мехмед. От десетки месеци той излежава 30-годишната си присъда за зверското ликвидиране на 24-годишна жена и 7-годишната й дъщеричка в родопския град.
Припомняме, че действието бе осъществено в нощта на 20 против 21 април 2014-та. Мерт се промъкнал в жилището на жертвите и ги посякъл с секира. Убиецът би трябвало да заплати 450 000 лв. кръвнина.
След като излежи 14 години от присъдата си, той ще има право да желае условно освобождение. „ Господи, апелирам ти се дай ми самообладание, тъй като в случай че ми дадеш мощ ще ги избия ВСИЧКИТЕ!!! ”. Това изповядва пред другари в обществените мрежи двойният палач от Джебел 39 дни преди да сътвори касапницата в родопския град…
Убийство на обичана, ликвидиране на родственик
12 години в пандиза ще прекара 62-годишният пастир Петър Русев, който умъртви свиреп 51-годишната си другарка Милена Стефанова в смолянското село Турян. 100 000 лв. обезщетение пък би трябвало да получи майката на жертвата.
25 години пък ще лежи в пандиза Мехмед Хасан от Момчилград, който умъртви 7-годишната Дамла в родопския град. Окончателното решение бе на Върховния съд. Палачът на детенцето ще би трябвало да заплати обезщетение на околните в размер на 400 000 лв.. Едва ли обаче това ще се случи, даже след четвърт век, прекаран в килия, сочи практиката след сходни каузи.
Изнудване със се*с компромати
Присъда излежава сега и Гьокчан Гюлестан. Крехката привидно госпожица умъртви с нож 20-годишен мъж в персоналния му автомобил през 2015 година. Причината, съгласно младата жена, била, че жертвата я изнудвал със се*с компромати. Гьокчан би трябвало да изплати кръвнина в размер на 300 000 лв..
Към пандиза за 7 години бе пратен и Нурсен Христов. На 17-годишна възраст той простреля мъж в региона на пазара в Кърджали. Обезщетението, което би трябвало да заплати на фамилията на жертвата, е в размер на 125 000 лв..
Един милион за прегазено дете
Общо един милион лв. обезщетение желаеха бабите и дядовците на прегазения в Златоград Митко К. Тяхната болежка обаче бе оценена на 200 000 лв.. Това е размерът в левова равноценност на тъгата на роднините на убитото на тротоар момче, което ще получат неговите прадеди. Решението бе на Окръжния съд в Смолян. Искът-заведен против застрахователната компания, която е сключила „ Гражданска отговорност “ с лидера, който блъсна Митко в родопския град.
Припомняме, че случаят стана на 31 юли 2018-та година. Микробус с пловдивска регистрация блъска 13-годишния Митко, който се намира на тротоар. Шофьорът губи надзор над транспортното средство откакто излиза на прав сектор след завой.
Нелепата гибел на момчето ужаси жителите на родния му град. Те организираха безмълвно бдение в Златоград, а локалната администрация разгласи и ден на траур…
***
Насилие, кръв, тъга, разрушени фамилии и ориси. Всичко това се крие зад едни милион и половиина лева…
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР