Цената на цинкът скочи, след като едно от най-големите топилни

...
Цената на цинкът скочи, след като едно от най-големите топилни
Коментари Харесай

Едно от най-големите топилни предприятия в Европа спира производство на фона високи енергийни разходи

Цената на цинкът скочи, откакто едно от най-големите топилни предприятия в Европа разгласи, че ще спре производството идващия месец, защото енергийната рецесия на континента заплашва да попречи на работата на тежката индустрия.

Фабриката Budel в Холандия, чийто оператор е Nyrstar на Trafigura Group ще спре активност от 1 септември " до второ разпореждане ", съгласно изказване на компанията. Цинкът скочи с цели 7,2% на Лондонската борса за метали LME.

По-рано този месец водещият производител на цинк Glencore предизвести, че енергийната рецесия в Европа съставлява сериозна опасност за доставките. Топилните фабрики в района съвсем не осъществят облага, а заводът в Nyrstar - който дава отговор за към 2% от международното произвеждане, работи с понижен потенциал от четвъртото тримесечие на предходната година, написа Bloomberg.

Множество промишлености са осакатени от внезапно възходящите разноски за сила. Във вторник референтните цени на електрическата енергия скочиха до нов връх. Най-тежката енергийна рецесия от десетилетия наподобява ще продължи и през идната година.

Спадът в европейското произвеждане на цинк докара до спад на локалните ресурси на LME покрай нула тази година, до момента в който световните ресурси остават покрай най-ниските си равнища от повече от две години.

Цинкът се увеличи с 6,7% до $3 801 за звук на LME до 12:54 ч. лондонско време, откакто по-рано доближи най-високото си равнище от два месеца. Алуминият се повиши с 2%, до момента в който медта се увеличи с 0,3%.
 Най-старият производител на стъкло в света може да приключи бизнеса си, поради газовата рецесия в Европа
Най-старият производител на стъкло в света може да приключи бизнеса си, поради газовата рецесия в Европа

Компанията разчита на съветски газ, за ​​да зарежда две значими заводи в южните немски градове Амберг и Вайден

Производството на алуминий е необикновено енергоемко, а потенциалът за размразяване на Европа към този момент е понижен на половина през последната година. По-нататъшни съкращения също не са изключени, до момента в който районът се приготвя за зимата, която ще тласне доста страни към дефицит на електрическа енергия.

Най-големият производител на мед в Европа Aurubis AG, съобщи по-рано този месец, че се стреми да минимизира потреблението на газ в Германия и да трансферира растящите разноски за електрическа енергия на своите клиенти, до момента в който енергийната рецесия в района се задълбочава. Някои от най-големите консуматори на сила в Европа се стремят да се приспособяват на фона на предизвестията, че извънредно високите цени на газа и електрическата енергия могат да се задържат с години.

Най-големият консуматор на метали в света Китай също е изправен пред енергийна рецесия, която може да засегне производството на метали.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР