Цената на природния газ в Европа се понижи с 3,95

...
Цената на природния газ в Европа се понижи с 3,95
Коментари Харесай

Газът в Европа - около 50 евро, на хъб Балкан се продава малко над 100 лв.

Цената на природния газ в Европа се намали с 3,95 % към 10:04 часа българско време по отношение на котировките при затварянето на борсата в петък вечер, демонстрират данните от лондонската борса ICE, представени от Българска телеграфна агенция.

Фючърсите за март на хъба Ти Ти Еф (TTF) в Нидерландия се търгуват на ниво от 49 евро за мегаватчас или към 517 $ за 1000 куб. метра. Тази заран борсата отвори на цена от 50,92 евро за мегаватчас, до момента в който в петък вечер затвори при 51,02 евро за мегаватчас. Данните сочат, че от 17 февруари цената се задържа на равнища от към 50 евро за мегаватчас.

Природният газ на " Газов хъб Балкан " в сегмента " Ден напред " с ден на доставка за през днешния ден нарастна с 0,77 % до 101,75 лв. за мегаватчас спрямо цената му с ден на доставка за през вчерашния ден от 100,97 лв. за мегаватчас.

Данните демонстрират, че през миналата работна седмица цената на синьото гориво на най-голямата българска газова борса се увеличи с към 15 %, само че през почивните дни се намали с към 7 %.

Също Българска телеграфна агенция оповестява тази заран, че цените на петрола спаднаха в днешната търговия под натиска на мощния $ и възобновените опасения за световна криза, а в същото време пазарите не се повлияха значително от съветските проекти са понижаване на добивите и износа от началото на март, съобщи Ройтерс.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море изгубиха 30 цента или 0,36 на 100 до 82,86 $ за барел.

Американският лек недопечен нефт понижа с 23 цента или 0,3 на 100 до 76,09 $ за барел.

И двата сорта завършиха петъчната търговия с растеж от към 90 цента.

Днес обаче цената на черното злато спада, откакто доларът записва седемседмичен връх под натиска на серия стопански данни от Съединени американски щати, подсказващи, че Управлението за федерален запас най-вероятно ще продължи да покачва лихвените проценти. В допълнение американските петролни ресурси са се покачили до най-високото си равнище от май 2021 г, което допълните потиска пазарите. 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР