Цената на природния газ скочи до нов рекорд, тъй като

...
Цената на природния газ скочи до нов рекорд, тъй като
Коментари Харесай

Цената на газа в Европа скочи с 20% до исторически рекорд

Цената на природния газ скочи до нов връх, защото пазарът продължава да се концентрира върху глобите, ориентирани против Русия в отговор на нейната инвазия в Украйна. Така в хода на днешната търговия природният газ нарастна с към 20% до нов исторически най-много от 2280 $ за 1000 куб. м, сочат данни на лондонската борса ICE, предава Bloomberg.

Априлските фючърси на хъба TTF в Нидерландия се повишиха до 2279 $ за 1000 куб. м или 198,56 евро за мегаватчас.

Въпреки че глобите не са ориентирани съответно към естествените запаси, търговците и спедиторите заобикалят да работят с съветски снабдители, в това число подразделението за търговия с сила на Газпром PJSC.

Все отново съветският газ продължава да тече по тръбопроводите към Европа, в това число тези, които минават през Украйна, и даже размерът му се усилиха след нашествието предходната седмица. " Газпром " декларира, че изпраща газ до Европа през Украйна в сходство с настояванията на клиентите.

Междувременно Европа е внесла повече полутечен природен газ от нормално тази година. Той може да помогне за понижаване на зависимостта на континента от съветския газ, само че европейските купувачи се конкурират с тези в Азия, които също ще стартират да попълнят запасите си през лятото.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР