Цената на природния газ продължи да расте и тази седмица.

...
Цената на природния газ продължи да расте и тази седмица.
Коментари Харесай

Експерт дава прогноза за поскъпване на тока, парното и газа

Цената на природния газ продължи да пораства и тази седмица. Може да се чака най-вече още едно нарастване, по-късно ще има утешение. Но в случай че зимата е тежка и с доста ниски температури, цените по тържищата ще се задържат, даже може да се повишат, тъй като потреблението на газ ще нарасне. Това изясни пред НоваНюз енергийният специалист Васко Начев.

" При " Топлофикация " от дълго време пазарни механизми не работят, тя се трансформира в обществено сдружение, цените би трябвало да са много по-високи. Най-малко 20% ще бъде покачването на цената на парното. Някой би трябвало да заплати сметката ", безапелационен Начев.

Според него при тока нарастването ще е най-малко още 5%. Ще има обезщетения за бизнеса за декември, в случай че реши новото държавно управление, само че това би трябвало да мине през Народното събрание, добави специалистът.

Васко Начев е уверен, че казусът не идва от неналичието на мощности, нито от неналичието на АЕЦ " Белене ".

" Нова нуклеарна мощ може да се построи в границите на осем години, работи се в тази посока в " Козлодуй ", сподели Васко Начев и добави, че за него планът " Белене " е неосъществим.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР