Цената на първата криптовалута стремително тръгна надолу веднага след дебатите

...
Цената на първата криптовалута стремително тръгна надолу веднага след дебатите
Коментари Харесай

Курсът на биткойна се срина до $9600

Цената на първата криптовалута стремглаво потегли надолу незабавно след дебатите в Сената по отношение на цифровата валута Libra на Фейсбук. За напълно малко време курсът на биткойна слезе до $10 000, а по-късно и под $9 600.



Преди започването на дебатите в американския Сенат, биткойнът се търгуваше при цена към $10 750.

Още предходната седмица редица финансови специалисти предвидиха, че сенатските диспути и слушания могат да окажат доста въздействие на краткосрочния курс на биткойна. Този път прогнозите се оказаха правилни.

Причината обстановката с Libra да бъде свързвана с биткойна е ясна. Американските законодатели стартират да изготвят напълно нов метод към този нов клас активи, място в който в този момент желае да извоюва и планът Libra на Фейсбук.

Изказа се ръководителят на блокчейн направлението на Фейсбук Девид Маркус. Но неговото изявление бе прекомерно несигурно и изпълнено с неловки паузи. Явно ситуацията бе прекомерно непривична за него. Той по този начин и не можа да даде никакъв отговор на въпроса, по какъв начин ще бъде предотвратено приключването на потребителски данни с появяването на Libra. Той не можа да каже и за какво Libra вместо в Съединени американски щати е записана в Швейцария.



Уеб порталът CoinDesk, извършващ непрестанен мониторинг на цените на всички криптовалути сега демонстрира, че 1 BTC се търгува за $9 532,96, което значи сериозен спад от -10,85% .
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР