Цената на изменението на климата за селското стопанство, болестите и

...
Цената на изменението на климата за селското стопанство, болестите и
Коментари Харесай

Световната икономика ще изгуби 23 трилиона долара заради климатичните промени

Цената на изменението на климата за селското стопанство, заболяванията и физическата инфраструктура, както и пренасочените държавни разноски, наред с други въпроси, могат да доведат до загуба на световна стопанска система от 23 трилиона $, 10% от цената си, до 2050 година, съгласно изследване, оповестено в изданието The Hill.

" Климатичният риск е систематичен риск, който може да се ръководи с координирани световни политически дейности ", се споделя в отчета. " За тази цел би трябвало да забележим повече политически дейности за ценообразуване на въглеродните горива, съчетани със стимулиращи решения, основаващи се на природата и компенсиращи въглерода. "

Прогнозите на отчета, които излязоха в Деня на Земята и съответстват с световните климатични срещи, проведени от президента Байдън, демонстрират, че най-бедните страни ще бъдат най-силно наранени, написа Dir.bg.

Държавите от Организацията за икономическо съдействие и развиване - група от най-богатите страни в света - ще видят 5% понижаване на размера на своите стопански системи, спрямо 9% в Южна Америка и близо 17% в Близкия изток и Африка, и 25 % в Асоциацията на страните от Югоизточна Азия.

Основните форми на икономическа щета биха пристигнали от физически опасности, като имуществени вреди и спирания на търговията от нараснали равнища на тежки метеорологични събития, загуба на продуктивност и опасности от прехода, като държавните управления преразпределят оскъдните запаси, с цел да се приспособят и борят с изменящия се климат.

Мрачният отчет изрича мнението, че изменението на климата към този момент е тук, с цел да остане и да се задълбочава и ще аргументи икономическа щета.

Неговата базова линия допуска, че светът ще се придържа към задачите на Парижкото съглашение за поддържане на температурите да не се покачват с 2 градуса по Целзий, което би означавало 4,2% понижение на плануваната световна стопанска система по отношение на по-нататъшно повишение на температурата.

По-вероятно е обаче нарастване от 2 до 2,6 градуса, което би довело до равнище на икономическа загуба от 11 до 13,9 %, към 10 % по-високо от базовото равнище.

Най-лошият сюжет, при който температурите се покачват с 3,2 градуса, би довел до 18,1% загуба на икономическа продукция доникъде на века.

На срещата на върха в четвъртък Байдън се чака да сложи нова цел на Съединени американски щати да понижи излъчванията на въглерод на половина до 2030 година Все отново ще е належащо световно съдействие, с цел да не се покачат температурите над 2 градуса по Целзий.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР