Цената на хляба на едро трябва да бъде между 1,80

...
Цената на хляба на едро трябва да бъде между 1,80
Коментари Харесай

SOS: 30-годишна хлебопекарна затваря, ще остане ли Монтана без хляб

Цената на хляба на едро би трябвало да бъде сред 1,80 и 2 лв. за 700 грама. Но ние не можем да си позволим да желаеме тези цени.

500 лв. на звук без Данък добавена стойност е коствало брашното през юни, в този момент е 666 лева Токът е 392 лева без Данък добавена стойност. Увеличението по отношение на лятото е с към 300%.

Това сигнализира производител на самун в Монтана, който е от 30 година на пазара. Сега има заплаха хлебопекарната, която е главен доставчик в града, да затвори, заяви Нова тв. 

Предприемачът разказа и другите спънки пред бизнеса. " През месец август всяка година заявяваме какво количество газ ще изразходим през идната година. Но това зависи от обстановката. Ако изразходим по-малко количество, нас ни глобяват, това не е обикновено. Ненормално е и да плащаме предплатено за газ. 

Държавата би трябвало да се намеси и да контролира този развой. На нас трябваше да ни дадат отплата от 110 лв. на изразходван мегаватчас ток, само че нито стотинка още не сме получили ", сподели още хлебопроизводителят. 

" През последните 5 месеца разноските за ток са нараснали от 100 000 до 500 000 месечно. Не е разумно сдружения, свързани с страната, да записват големи растежи на облагата, а бизнесът да изнемогва. Ние на няколко пъти стопираме производството, тъй като нашите снабдители също стопират - не могат да устоят на високите цени. Нужно е да се вземат незабавни ограничения. Имаме поддоставчици, които банкрутираха ".  Това пък изясни бизнесмен от огромен цех в Казанлък.

" Ние нямаме страна, която може мисли за бизнеса във връзка с електрическата енергия ", сподели той. И добави, че има принадлежности, с които може да се повлияе на отрицателните процеси.. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР