Цената на горивата у нас ще продължи да се покачва

...
Цената на горивата у нас ще продължи да се покачва
Коментари Харесай

Председателят на БПГА Андрей Делчев с лоша прогноза: Цената на горивата у нас ще продължи да се покачва

Цената на горивата у нас ще продължи да се повишава с към 10-15 стотинки за литър. Това сподели за Нова телевизия ръководителят на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев

„Цената на суровия нефт е ценообразуващ фактор. В България покачването на цените на дребно, по отношение на това в Европа изостава. Цените на газа и електрическата сила също се отразяват върху стойностите за гориво. Течните горива не са регулируеми. Може обаче, в случай че в границите на Европейски Съюз се вземе решение за понижаване на акциза, това да се случи и у нас. По отношение на вътрешните ограничения може да се облекчат краткотрайно процентът биокомпонент, който се влага в горивата“, сподели още Делчев.

„България като член на Европейски Съюз има наложителни равнища на данък, от които не може да падне. Слагайки върху това и ДДС-то, което е към 40% върху цената на бензина и сумите се повишават. Около 1,20 лв. о цената на горивото е това, което страната взима под формата на налози. В Турция да вземем за пример акцизът е доста по-малък. България въпреки всичко остава страната с най-ниска цена на гориво в Европейски Съюз. Според специалиста няма заплаха от дефицит на горива у нас “, добави Делчев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР