Цената на биткойна спадна с 2,42% до 28 716,15 долара

...
Цената на биткойна спадна с 2,42% до 28 716,15 долара
Коментари Харесай

Цената на Bitcoin пада под $27 000 и продължава да намалява

Цената на биткойна спадна с 2,42% до 28 716,15 $ в сряда на фона на общата рецесия на пазара на криптовалути, съгласно Coin Metrics, и продължава да се намалява, заяви новинарският портал CNBC. Етерът се намали с 4,93% до 2021,95 $ по време на вчерашната търговия.

Цената на криптовалутите и акциите се намали, откакто Бюрото за трудова статистика на Съединени американски щати регистрира 8,3% нарастване на потребителските цени през април, което е малко повече от упованията на икономистите, интервюирани от личния състав на Dow Jones.

Това изплаши вложителите, които побързаха да се отърват от високорискови активи, в това число криптовалути. Според специалистите както акциите, по този начин и криптоактивите са намалили цената си, което е провокирало суматоха на пазара.

Биткойнът падна под 29 хиляди $ за повторно в границите на една седмица. 30 хиляди $ специалистите считат за знакова референтна точка за биткойна - неотдавна той се повиши до 40 хиляди $, само че скоро още веднъж загуби всичките си облаги.

Освен това вложителите правят оценка новините за плана Terra - ненадейно известният стебълкойн TerraUS внезапно се срина, като борсовата му цена падна много под оповестения 1 USD. Известно е, че стебълкойнът е подсилен от други цифрови активи, в това число биткойн.

Към момента на писане на публикацията CoinDesk дефинира цената на биткойна на 26 000-27 000 $ и тя продължава да се колебае.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР