Цената на агнешкото у нас остава без промяна и за

...
Цената на агнешкото у нас остава без промяна и за
Коментари Харесай

Колко ще струва агнешкото за Гергьовден

Цената на агнешкото у нас остава без смяна и за Гергьовден. В магазините обичайното за празника месо, което не е импорт, съвсем доближава 30 лева Във фермите цената е 20 лева за кг, само че наложително се купува цяло агне и е с авансово записване.
 
" Хората в този момент нямат толкоз пари да дават за агнешкото 27-28 лева, 30 лева - не е като преди. От Македония и Румъния идва агнешко по-евтино. Хората желаят по-евтини, само че българското агне по-хубаво, само че по-скъпичко малко ", споделя Селим Дилмен – притежател на магазин за месо.
 
Животновъдите у нас също се конкурират с вноса от прилежащите страни.

" Нормално купуват, само че като имаше тая година отново от Македония един месец и по-рано и те се наситиха за огромните вериги и взимат по по-малко. Даже има места, сега се чудят какво да си вършат агнетата ", счита животновъдът Димитър Вършилов пред Българска национална телевизия.

Унищожават над 1400 кг месо храни от скотски генезис

По данни на браншовите организации 70 % от месото за празниците отвън огромните градове се купува непосредствено от фермите. Цената при фермерите за живо тегло в този момент е 10 лв..
 istock istock
" Около огромните градове доста се търсят, а там дето е Северна България и някои погранични места агнетата им остават няма кой да ги купи ", добавя Димитър Вършилов.

Българското агнешко може да се познае в магазините по синия щемпел, до момента в който това от импорт е с алена маркировка.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР