Целувката е много повече от допир на устните. Тя е

...
Целувката е много повече от допир на устните. Тя е
Коментари Харесай

Целувката е по-силна от наркотик. 10 изумителни факта

Целувката е доста повече от досег на устните. Тя е по-силна дрога от който и да било опиат, отстранява болката, лекува, носи успокоение и замайване. Сайтът   показа 10 изумителни обстоятелството, които потвърждават, че пколкото по-често се целуваме, толкоз по-щастливи ще живеем.

-->
По време на целувка човек създава вещество, което е 200 пъти по-силно от морфина. Именно то е отговорно за възприятието на благополучие и леко замайване, което поражда по време на целувката.

е късометражен филм на Том Едисън, сбито озаглавен “The Kiss ”.

Лентата излиза през 1886 година и продължава единствено 30 секунди, като е събудила екстаз в киносалона и е имало даже припаднали дами. Всъщност цялото видео е финалът на Widow Jones, с присъединяване на Мей Ъруин и Джон Райс.

В него героят на Джон Баримор целува своите колежки Мери Астор и Естел Тейлър 127 пъти. Интересен факт е, че целувките са били толкоз същински, че на няколко пъти през снимането му актрисите са имали спорове по сред си  за вниманието на Джон и коя да целуне още един път. 

И е показана във кино лентата от 1941 година „ В армията в този момент “, моментът в който на сантиментална и сърцераздирателна мелодия от пияно и цигулки се случва дълго чаканата среща сред боецът и неговата обичана. 

Средно един човек прекарва 336 часа, или 2 седмици, целувайки се през целия си живот! Това сигурно е най-приятната двудневна прочувствена почивка! 

Колкото и да не е за поверие – факт! Благодарение на добре развитите мускули на лицето и многото нервни окончания околко устните, те са осезателен орган, който може да усети и най-леката осцилация, топлота, мраз и даже настръхване на кожата, преди върховете на пръстите ни да го усетят. 

Целуването е страхотна подготовка за лице, която ще ти помогне да запазиш младостта на кожата си. Целуването натоварва от към 30 до 57 лицеви мускула, нормално те работят единствено в процеса на дъвчене или говорене, а мускулната работа усъвършенства кръвообращението, усъвършенства еластичността на кожата и спомага за изглаждането на бръчките. Също по този начин, поради сенситивността си и положителното кръвообръщение, устните нарастват и стават по-меки и буйни.

Само една целувка по бузата лишава 5 калории, а при буйна минутна “френска ” целувка се губят цели 26. Това е по този начин, тъй като при възбуденост, даже и лека, тялото повишава температурата си и по този метод стартира да гори питателните си ресурси, с цел да зареди клетките. 

Научно потвърдено е, че целувката потиска образуването на глюкокортикоидни хормони, които предизвикват възприятие на безпокойствие, покачват кръвното налягане и въздействат зле на съня. За да се почувстваш по-добре, са задоволителни три целувки по 20 секунди дневно.

В избрани обстановки даже нелегално!  Публичните целувки са жигосани в Япония, Китай и Корея.  Този акт е повдигнат в фетиш и се има вяра, че е толкоз съкровен, че би трябвало да се прави единствено сред влюбени и то на закрити порти! Така се е вярвало, че когато никой не ги гледа, няма да изчезне любовта сред хората. В страната на самураите и гейшите е измислена точно по-цензурираната версия на целуването т.нар “японска целувка ” – сътрудниците стоят на разстояние една крачка един от различен, навеждат се напред един към различен и единствено за секунда допират устните на обичания си, придвижването се прави като танц и докосването би трябвало да е мигновенно и да не се повтаря за цялото денонощие повече от 3 пъти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР