Целта ѝ е драстично да намали въздействието на марката върху

...
Целта ѝ е драстично да намали въздействието на марката върху
Коментари Харесай

Garnier стартира устойчива инициатива Green Beauty

Целта ѝ е фрапантно да понижи въздействието на марката върху околната среда

До 2025:
Всички артикули ще бъдат направени без първична пластмаса (Zero Virgin Plastic).Всички опаковки ще са за многократна приложимост, рециклируеми или разградими.Всички индустриални обекти ще бъдат въглеродно неутрални.
8 юли 2020 година, София – Водещият козметичен бранд Garnier се ангажира да отстрани напълно първичната пластмаса (Virgin Plastic) в продуктите си до 2025 година Също по този начин до 5 година всички опаковки, употребявани от марката, ще бъдат за многократна приложимост, рециклируеми или разградими, а всички индустриални обекти, произвеждащи артикули Garnier – въглеродно неутрални. Това са основните устойчиви цели, заложени в основата на новата самодейност „ Green Beauty “ („ Зелена хубост “ ), която марката показа тази седмица.

За Garnier устойчивостта е водещ принцип от години, като марката непрестанно усилва % свои артикули с напълно натурални формули, употребява от ден на ден устойчиви съставки от възобновими източници и даже стана първата марка в света, която показа сертифицирани органични артикули за грижа за кожата на всеобщия пазар. Сега Garnier си е сложила още по-високи цели – да промени метода, по който работи промишлеността за хубост и да провокира положителна смяна за всички консуматори.

Новата самодейността „ Green Beauty “ („ Зелена хубост “) на Garnier съставлява цялостна тактика за реализиране на резистентност. Целта е да се трансформира всеки стадий по веригата на произвеждане на продуктите Garnier, като се понижи или изцяло се отстрани въздействието върху околната среда в следните области:
Пластмаса & опаковки:
- До 2025 година Garnier цели да сведе до нула използването на първична пластмаса във всички опаковки, спестявайки 37 000 тона пластмаса на година*. Първичната пластмаса (или пластмаса в първична форма) е напълно нова пластмаса, основана без рециклирани материали.

- До 2025 година всички опаковки ще бъдат за многократна приложимост, рециклируеми или разградими.
Продукти & формули:
- До 2022 година всички растителни и възобновими съставки ще бъдат стабилно добивани.

- До 2025 година 100% от новите артикули на Garnier ще имат усъвършенстван екологичен профил.
Фабрики & произвеждане:
- всички заводи, в които се създава марката, ще станат въглеродно неутрални до 2025 година посредством потребление на възобновима сила.

- Емисиите на CO2 във фабриките към този момент са понижени със 72%**.
Солидарност:
- До 2025 година Garnier ще окаже поддръжка на над 800 общности по целия свят като част от програмата за взаимност на марката.

Важен детайл на самодейността „ Green Beauty “ е, че включва отчет за осъществяването на устойчивите цели, който ще е разполагаем на уеб страницата на марката. Така ще се подсигурява цялостна бистрота и всеки ще може да следи напредъка по осъществяването на задачите обществено и в действително време. Докладът ще демонстрира настоящите резултати, реализирани от Garnier, и проектите за това по какъв начин марката ще доближи амбициозните си цели до 2025 година Той ще съставлява ясно резюме на уговорките на Garnier, като всички оповестени резултати ще бъдат проверявани от външен инспектор – PwC.

Стартът на „ Green Beauty “ ще бъде комбиниран с въвеждането на нови артикули . Тази нова самодейност на Garnier също по този начин ще следва задачата да помогне на потребителите да създадат по-устойчив избор при покупка, като ги образова по тематики като преработване във всички цифрови платформи на марката.

Освен това, като част от тактиката L’Oréal for the Future, Garnier ще стане първата марка, която ще вкара ново етикетиране, показващо общественото и екологичното влияние на продукта. То ще даде опция на потребителите да вършат по-устойчив избор. Етикетирането включва оценка за резистентност от А до Е, като продуктите с етикет „ А “ се смятат за най-хубави в своя клас. Новите етикети ще бъдат въведени първо за продуктите за грижа за косата на Garnier във Франция, а поетапно и в други страни.

Адриен Коскас, световен бранд управител на Garnier, разяснява: „ Инициативата „ Green Beauty “ ще промени метода, по който вършим бизнес. Разработена благодарение на нашите сътрудници, проучвателен екипи и клиенти, тази самодейност си слага редица огромни цели. Ние сме окуражени да понижим нашето отрицателно въздействие върху планетата и да внесем нововъведения за стабилно бъдеще. Ще отнеме време, само че самодейността ще преобрази Garnier и промишлеността за хубост като цяло. “
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР