Целта протеста пред БНТ бе открито заявена - възпрепятстване и

...
Целта протеста пред БНТ бе открито заявена - възпрепятстване и
Коментари Харесай

Подробности за екшъна с Дариткова и Нинова

Целта митинга пред Българска национална телевизия бе намерено декларирана - възпрепятстване и недопускане да излязат на улицата на лица, участващи в предаването " Панорама ", ръководителите на двете по-големи парламентарни групи ". Това сподели на специфичен брифинг началникът на отдел „ Охранителна полиция “ при Столична дирекция на вътрешните работи комисар Радослав Стойнев. Шефът на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова участваха в предаването " Панорама ". Двете бяха блокирани в постройката над час след края на предаването.

" В даден миг двете дами на лична отговорност отхвърлиха защитата от страна на полицията и взеха решение да изоставен Българска национална телевизия една след друга. От натрупалото се голям брой бе изразена мощна вербална експанзия. Имаше мятане на бутилки, кенчета от бира и така нататък, което наложи намесата ни, с цел да се изведат лицата от охраняемия периметър ", посочи комисар Стойнев. " Автомобилът на едно от лицата трябваше да бъде изведен и обезопасен на уместно място. Съответно и лицето бе изведено от периметъра наред ", сподели още комисар Стойнев. Той посочи, че при осъществяване на протестните мероприятия за вчерашния ден няма арестувани лица.

Снощи на територията на столицата са извършени три регламентирани мероприятия - митинг пред Висш Адвокатски Съвет, мероприятие към резиденцията на Република Турция, ориентирано против процесите, свързани с превръщането на музея " Света София " в джамия, както и също пред храма " Св. София " на същото място. Няма нарушаване на публичния ред, сподели комисарят. " Освен тях имаше и две регламентирани мероприятия - при площад " Независимост " и президенството, както и пред Българска национална телевизия ", посочи шефът на охранителна полиция. Той разяснява и експанзията н протестиращите, които улучиха с яйце окото на един от служителите на реда. " Около 20 ч. се организира протестна акция, обвързвана с мятане на яйца по постройката на Министерски съвет от огромна група в продължение на 15-20 мин. Полицай бе ударен в региона на окото и почувства мощна болежка. Той бе подкрепят от сътрудниците си, бе изведен от кордона и му бе оказана здравна помощ. Към момента положението му е устойчиво ", сподели комисар Радослав Стойнев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР