Целта пред българските волейболисте е да играят максимално добре всеки

...
Целта пред българските волейболисте е да играят максимално добре всеки
Коментари Харесай

Пранди иска максимума във всеки мач

Целта пред българските волейболисте е да играят оптимално добре всеки ден и против всеки противник, сподели на треньорът на националите Силвано Пранди на конференция на треньорите на четирите тима от група " А " на олимпийските квалификации, която ще се организира във Варна (9-11 август).
Според експерта в случай че националният тим се показа задоволително мощно пътят на България към Олимпийските игри може да стартира от Варна. Ако не успеем има поправителна сесия, добави треньорът. Пранди е на мнение, че и трите мача против Египет, Пуерто Рико и Бразилия ще са сложни. " Колко добре ще играе тимът зависи от композиция от фактори - по какъв начин ще се представим ние и какъв брой мощно ще играят противниците ни ", сподели още той.
Италианският експерт изрече благодарности на родната волейболна централа за поддръжката, както и на играчите, които по думите му " са се вложили оптимално в подготвителния развой ". " Уверен съм, че в интервала на подготовка през тези четири седмици създадохме тим и се подвигна качеството на нашата игра ", сподели още Пранди.

Той разяснява, че всички 14 играчи за шампионата във Варна са в положително физическо положение и може да разчита на тях. Наставникът призна, че тимът разчита доста и на поддръжката на публиката във Варна и тя може да е преимущество за отбора. Крайната цел е спечелването на първото място на шампионата, само че с цел да стане това за нас сега е основната цел е да спечелим първия си мач с Египет, разясни експертът. 

Треньорът на Пуерто Рико Освалд Антонети разяснява, че тимът му идва във Варна от присъединяване в Панамериканските игри. Нашата цел е да се развиваме и да създадем същинска волейболна просвета измежду националите на Пуерто Рико, сподели още той. Според Антонети със своята история Бразилия е любимец в групата, само че не би трябвало да се не помни, че България е хазаин и е забавно по какъв начин домакинът ще се оправи на собствен терен.

" Утре стартира най-важното съревнование за нас през тази година ", сподели селекционерът на Бразилия Ренан дал Зото. Според него както Бразилия, по този начин и останалите тимове в групата са се подготвили по най-хубавия метод за шампионата. " За всеки играч и човек от щаба е фантазия да взе участие на Олимпийски игри, по тази причина сме тук и това е главната ни цел ", сподели още наставникът. Според него във подобен къс формат от три срещи в три следващи дни всичко може да се случи. " Убеден съм, че ще се получи мощен и забавен шампионат, всички участници са готови добре и ще дадат всичко от себе си ", сподели още треньорът на Бразилия. Той добави, че чака същински борби във Варна и съгласно него в групата няма изявен любимец.

Всички четири тима в групата имат своите олимпийски фантазии, съобщи треньорът на Египет Гидо Вермюлен. " Ние също имаме упоритости, дойдохме с изменен състав, а нашата задача е да све на равнище във всеки мач ", разяснява още експертът. По думите му тимът на Египет е млад състав, който е пристигнал тук да натрупа опит,

Срещите от Олимпийската подготовка група А във Варна стартират в петък в зала " Конгресна " на Двореца на културата и спорта. В първата среща за деня от 17.00 часа играят Бразилия и Пуерто Рико, а от 20.30 часа България ще се изправи против отбора на Египет. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР