Целта на Държавната петролна компания е тя да бъде коректен

...
Целта на Държавната петролна компания е тя да бъде коректен
Коментари Харесай

Стандарт за качество в държавните бензиностанции

Целта на „ Държавната петролна компания ” е тя да бъде правилен сътрудник и състезател в бранша. Идеята на държавното управление е през нея обществото да получава по-бърза и вярна информация по отношение на количеството и качеството на петрола. Това съобщи в изявление за Нова тв министърът на стопанската система Емил Караниколов.

 „ През годините доста постоянно се е случвало, когато цената на горивата се подвига, автоматизирано доста бързо и в България се покачва. Респективно обаче, когато пада – имаме към 14 дни до един месец период, в който цената се намалява. Считаме, че това не е толкоз рационално. Сигурни сме, че тази компания ще дава по-ясна картина ”, изясни още той.

Караниколов добави, че в държавните бензиностанции ще има стандарт за качество, който се надява от тук нататък да се съблюдава и от всички. „ Към момента проблем с качеството на горивата няма. Постоянно се правят инспекции, само че знаете, че на избрани стадии по-малки играчи постоянно основават проблеми на колите ни ”, осведоми Караниколов.

Визията на страната е бензиностанциите да се разположат в огромните регионални центрове, с цел да бъдат балансьор в градовете. „ Считаме обаче, че те би трябвало да се изградят и на местоположения, където липсват такива или надлежно няма конкуренция ”, сподели министърът.

 

Караниколов беше безапелационен, че страната ще съблюдава всички пазарни правила и ще бъде предан съперник. „ Никой в пазарна стопанска система не бяга от съперник, който съблюдава разпоредбите. Мисля, че дребните производители ще имат извънреден интерес страната да влезе в този бранш. През това сдружение ще подсигуряваме и количествата запас ”, добави той.

Колко ще коства построяването на държавните колонки към момента не е ясно. „ Съвсем скоро ще излезе планът на закона, с анализите към него. Различни са хипотезите като стойност. Трябва да създадем модела, формата, логото и да имаме ясна идея по какъв начин ще действаме ”, разгласи Караниколов.

Придобиването на подготвена построена мрежа от бензиностанции не влиза в проектите на страната, разгласи отрасловият министър и добави, че не смята, че има такава, която ще покрие огромните градове и регионите, в които липсват такива обекти. Стартът на сходна компания, с построяването на всички нейни местоположения, се чака до две години. Началото ѝ обаче може да се случи в интервал от шест до девет месеца, предвижда Караниколов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР