Целта е повече от очевидна: сегашното посещение на Иван Гешев

...
Целта е повече от очевидна: сегашното посещение на Иван Гешев
Коментари Харесай


Целта е повече от явна: настоящето посещаване на Иван Гешев в Съединени американски щати би трябвало да изпере имиджа на основния прокурор. Проблемът е, че неговата аудиенция има по-скоро частен темперамент. Казуса разяснява Петър Чолаков:

 Ще остане ли Гешев Ще остане ли Гешев " без закуска " в Съединени американски щати?Снимка: BGNES
Посещението на в Съединени американски щати е обгърнато в тайнственост - с изключение на една от задачите му, която е повече от явна: да се изпере имиджът му. Ако бъде посипан със светена вода от американските институции, българският обвинител №1 би могъл задълго да запуши устите на своите критици. Вместо с миропомазване обаче, американската авантюра на основния прокурор изглежда ще се запомни с крушение.

Недвусмислени знаци

Противно на тиражираната от прокуратурата информация, уредникът на влиятелната " Молитвена закуска ", която обичайно се организира с американския президент във Вашингтон, Марк Прайър даже не е чувал за господин Гешев. Още по-недвусмислен е знакът, даден от американското посолство в София: то изясни, че американското държавно управление няма нищо общо с визитата на.

Колкото и господин Гешев да се пробва да показва непосредственост със Съединени американски щати, те дават, освен това прекомерно изрично, сигнали за противоположното.

Преди дни , която скоро ще отпътува от България, направи доста обезпокоително предизвестие към цялото общество: корупцията е изкривила метода, по който работят институциите в България. Г-жа Мустафа акцентира, че правосъдната промяна у нас се протака от години. Съединени американски щати постановиха невиждани наказания на шестима българи поради корупция, а в България те не са наказани, някои даже не са уволнени, напомни посланичката.

Факт е, че българският съд и прокуратура по никакъв начин не се трогнаха от. Напротив, в кр

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР