Целта е още от септември да има прием, а НКЖИ

...
Целта е още от септември да има прием, а НКЖИ
Коментари Харесай

ВУТП и НКЖИ ще работят за създаването на обща инженерна програма

Целта е още от септември да има банкет, а НКЖИ да подтиква бъдещите си фрагменти и със стипендия за целия курс на образование

Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи (ВУТП) и Национална компания железопътна инфраструктура (НКЖИ) ще работят за основаване на взаимна бакалавърска стратегия с ниженерна устременост. Това стана ясно при подписването на контракт за съдействие сред 140-годишния университет и най-големия шеф в България. От страна на ВУТП документът подписа ректорът на университета професор доктор. Миглена Темелкова, а от името на НКЖИ автограф сложи генералният шеф на компанията господин Златин Крумов.Професор Темелкова посочи, че университетът е пионер в създаването на просветителни стратегии в извънредно близко сътрудничетво с бизнеса, като самите компании подкрепят просветителния развой с оборудването на лаборатори и симулатори и даже вземат участие в лекционнте занятия и упражненията със свои представители.


„ ВУТП е държавно висше учебно заведение със 140 годишна традиция в образованието на фрагменти за бранш известия, с ученици които имат мощна практико приложна експертиза. Близо 93% от студентите на ВУТП работят по специалността си още до момента в който учат и това отразява устрема на университета да бъде оптимално покрай потребностите на трудовия пазар, когато провежда и организира просветителния развой “, разяснява проф. Темелкова в послание към присъстващите.„ Изграждаме последно потомство системи за сигурност и ръководство на железоътната мрежа и за ръководство на ресурсите на влаковата активност. Централизацията на тези системи се приготвя от водещи европейски производители, само че по-късно е доста мъчно да се намерят фрагменти, които да оперират системите. Затова е значимо да изпратим сигнал към децата, че могат да останат и да развиват гения си тук. Защото и тук могат да намерят предизвикателна и удовлетворяваща работа “, уточни от своя страна господин. Златин Крумов.

Той добави, че компанията сега развива планове на стойност 1.3 милиарда лева и голяма част от тях обгръщат консолидираното на последно потомство системи за ръководство на железопътния превоз, сигнализация, добиване и разбор на данни и за оперирането с тях компанията ще се нуждае от стимулирани и готови експерти. Само софийското отделение на компанията изпитва дефицит на личен състав, изразяващ се в над 100 незаети бройки, стана ясно на събитието.ВУТП е учредено през 1881 година с декрет на Княз Александр Батенберг и е най-старото профилирано висше учебно заведение в България. Към днешна дата университетът разполага с научен състав и материална база, съответни за потребностите на трудовия пазар и е от дребното учебни заведения, чиито бройки за държавна поръчка всяка година се усилват заради огромния интерес от страна на претендент студентите за образование в специалности като киберсигурност, мрежова администрация, архитектура на приложения и др.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР