Целият свят трябва да благодари на Израел за убийството на

...
Целият свят трябва да благодари на Израел за убийството на
Коментари Харесай

Израел май призна за убития ирански ядрен спец

Целият свят би трябвало да благодари на Израел за убийството на бащата на програмата за нуклеарни оръжия на Иран Мохсен Фахризадех (на снимката). Това разгласи почитан формален представител на Израел пред американския вестник " Ню Йорк таймс ", изтъквайки световната опасност, която сходни оръжия биха представлявали.

Официалният представител на Израел, който в продължение на години е взел участие в програмата за следене на Фахризадех и е приказвал при изискване да остане неизвестен, е подчертал, че Израел ще продължи да работи за ограничение на нуклеарните упоритости на Иран.

Брус Ридел, някогашен чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ, който също е приказвал пред " Ню Йорк таймс ", нарекъл хипотетичната израелска интервенция " невиждана ", като добавил, че тя не е посочила " никакви признаци за дейно противопоставяне от иранците ".

Ридел, който понастоящем е старши помощник в Центъра за близкоизточна политика " Сабан " към Института " Брукингс ", добави, че Израел е вложил обилни запаси на своите шпионски организации най-много за Иран и че това частично е повода за триумфа му.

Посредством ефикасното потребление на носители на езика на фарси измежду популацията си, Израел сътвори мрежи за човешки активи в Иран и бази на интервенции в прилежаща страна - като Азербайджан, съгласно Ридел.

Фактът, че Фахризадех е погубен осем години след последното ликвидиране, вменено на Израел, демонстрира, че " играта е в ход или следва ", сподели някогашният чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ, като на процедура предизвести, че други дейности може да са в развой.

Израел не удостовери публично присъединяване си в бомбардировките и престрелките в иранския град Абсард, покрай Техеран, в който Фахризадех беше погубен.

Висши ирански чиновници, в това число външният министър Джавад Зариф, обявиха, че Израел евентуално стои зад офанзивата.

" Терористите убиха през днешния ден изтъкнат ирански академик. Това безволие - със съществени индикации за израелска роля - демонстрира обезверено подстрекаване към причинителите ", написа Зариф в Туитър.

Премиерът Бенямин Нетаняху дейно подхрани слуховете, публикувайки видео в сметките си в обществените медии в петък, с цел да намекне, че " не може да опише всичко " за дейностите си от името на израелците през последната седмица.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР