Целият свят беше призован днес да вземе мерки, така че

...
Целият свят беше призован днес да вземе мерки, така че
Коментари Харесай

ЕС призова целия свят за нулеви въглеродните емисии в авиацията до 2050 година

Целият свят беше свикан през днешния ден да вземе ограничения, тъй че до 2050 година въздухоплавателният бранш да не способства повече за световното стопляне. Призивът беше насочен в " Декларацията от Тулуза ", призната през днешния ден под егидата на френското председателство на Европейски Съюз, съобщи Франс прес.

Представителите на страните от Европейски Съюз, подписали документа, приканват всички сътрудници по света да работят дружно преди плануваната за края на септември 41-ва асамблея на Международната организация за гражданска авиация (ICAO). Те се събраха във френската " столица " на аеронавтиката, където е ситуирана и централата на " Еърбъс " (Airbus), с пожеланието на форума да бъде призната дълготрайна амбициозна цел за интернационалната авиация, а точно - реализиране на нулеви чисти въглеродни излъчвания до 2050 година.

Много страни и интернационалните институции, както и обединявания на авиокомпанииите и самолетостроителите, към този момент поддържат правилото за нулеви излъчвания към средата на века, се отбелязва в документа.

Рекорден брой летища в Европа подписват " Декларацията от Тулуза " като ангажимент за бъдеще без нездравословни излъчвания. Летище София също е част от съглашението в битката с климатичните промени, уточни в прессъобщение летищният оператор " СОФ Кънект " (SOF Connect).

Летищата от дълго време са водачи в битката с въглеродните излъчвания - в Европа към този момент 200 са сертифицирани по Програмата за въглеродна акредитация на летищата, а техният брой в международен мащаб нараства до към 400, отбелязва летищният оператор. Европейските летища взаимно са поели уговорката за постигането на нулеви чисти въглеродни излъчвания за интервенциите под летищен надзор до 2050 година през 2019 година и от този момент го следват, като доста от тях са оповестили пътни карти за реализиране на задачата си до 2030 година.

Подписването на декларацията от страна на ACI EUROPE - европейското поделение на Международния съвет на летищата (ACI), който е единствената международна професионална асоциация на летищните оператори, в този момент се добавя и от самостоятелния ангажимент на повече от 200 летища от целия континент.

Подкрепа към проекта са изразили Европейски Съюз, Съединени американски щати, Международната асоциация за въздушен превоз (МАВТ - IATA), която съставлява близо 300 авиолинии, осъществяващи 80 % от международния въздушен трафик, добавя Франс прес. Някои страни огромни източници на излъчвания обаче са показали като краен период 2060 година.

Призивът, който няма наложителен темперамент, разчита и други страни да последват образеца на Европейски Съюз като Бразилия, Индия, Република Южна Африка или страни от Близкия изток, сподели при започване на седмицата френският делегиран министър на превоза Жан-Батист Джебари.

За да се реализира въглеродна индиферентност след 28 години, подписалите документа поддържат подобряването на технологията на летателните машини, усъвършенстването на интервенциите, потреблението на устойчиви авиационни горива, ограничения, учредени на пазара, финансови насърчения и поддръжка за природозащитни и климатични нововъведения в бранша.

Те упорстват за установяване на ефикасни и амбициозни междинни стадии, с цел да се реализира прогрес.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР