Целият състав от възпитаници на благоевградска гимназия ще получат по

...
Целият състав от възпитаници на благоевградска гимназия ще получат по
Коментари Харесай

Жест: Училище плаща интернета на учениците си

Целият състав от ученици на благоевградска гимназия ще получат по 15 лева, с цел да си заплатят месечната такса за интернет. Решението е взето единомислещо от учителите и непедагогическия личен състав в образователното заведение, съобщи Българска национална телевизия.

Близо 250 са учениците в Благоевградската професионална гимназия. Много от децата, които се образоват в гимназията имат безработни родители, като това е и една от аргументите от учебното заведение да вземат решение за финансово подкрепяне на учениците.

" От перо стипендии ще бъдат изплатени по 15 лв. в помощ на всички възпитаници. Някъде към 50 % от нашите възпитаници или единствено единият родител работи или и двамата са без работа, защото имаме и деца от уязвими групи, деца в риск, с много невисок обществен статус при фамилиите и по някакъв метод търсим вид тези деца и фамилии да бъдат подкрепени и да не отпадат от опцията за обучение ", сподели пред Българска национална телевизия Антон Драгоев, шеф на учебно заведение „ Ичко Бойчев ".

От образователното заведение все още съумяват да обзет всички възпитаници за актуалното отдалечено образование. Ако гимназисти отсъстват от онлайн уроците, незабавно се търси контакт с родителите им.

Ако учениците продължат да се образоват отдалечено и идващите месеци, от управлението на гимназията обмислят вид още веднъж те да бъдат подкрепени финансово за възнаграждение на интернета.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР