Целият македонски политически елит е македонистки, а македонизмът в същността

...
Целият македонски политически елит е македонистки, а македонизмът в същността
Коментари Харесай

Мартин Минков: Целият политически елит в РСМ е македонистки



" Целият македонски политически хайлайф е македонистки, а македонизмът в същността си е антибългаризъм. В това илюзии не би трябвало да имаме. Трябва да действаме по-активно, дипломатично, само че аргументирано и изрично в контактите си с целия македонски политически хайлайф. Винаги би трябвало да сме наясно, че против нас имаме хора, които съставляват едно общество с национална еднаквост, основана на основата на македонизма, който е антибългаризъм ". 

Този коментар направи в предаването " Събота 150 " журналистът Мартин Минков, някогашен сътрудник на БНР в Скопие.

Според него България е трябвало да бъде по-гъвкава, тъй като има доста съществено отчаяние в хората в Северна Македония и тяхното отношение към страната ни се трансформира.

По отношение на евроинтеграцията и на упоритостта да се следва европейският път Зоран Заев се употребява с доверие от Европейски Съюз , счита той и посочи, че Европа не разчита на опция - в лицето на ВМРО-ДПМНЕ, които надали не слагат под подозрение Преспанския контракт:

" Връщането обратно би било пагубно за РСМ ".

" Християн Мицкоски преждевременно реше, че към този момент има парламентарно болшинство от нужните 61 гласа и изиска избор на съмнение, само че нещата не постоянно са предвидими на политическата сцена, а изключително на македонската.... Не се стигна до рухване на държавното управление на Зоран Заев, не се стигна даже до гласоподаване, само че по този начин или другояче в идващите 90 дни нов избор на съмнение не може да се изиска. Отново преждевременно Мицкоски съобщи, че поемат курс към предварителни избори, защото няма никакви условия това да се случи ", изясни журналистът.

Според него би зародила обстановка, която да наклони везните към антиевропейските сили в РСМ, в случай че до 14 декември страната не получи дата за начало на договаряния с Европейски Съюз.

По думите на Минков при късата си обиколка в Атина, Тирана и Скопие премиерът на Нидерландия Марк Рюте е застанал зад началото на договаряния на РСМ и Албания с Европейски Съюз:

" Според албански медии той е бил и много изострен във връзка с мнението на България. В Албания са чувствителни, тъй като те се усещат жертва, тъй като не могат да стартират договаряния ".

Журналистът акцентира, че Нидерландия и Франция са страните, които първи са спрели РСМ по пътя към Европейския съюз , а в този момент Хага споделя, че не е от тези, които са срещу приемането на Сверена Македония и Албания в Европейски Съюз:

" Макрон желае да почисти казуса със Западните Балкани в лицето на Албания и РСМ преди поемането на френското председателство на Съвета на Европейски Съюз от 1-ви януари 2022-ра. Това е и годината, в която той би трябвало да се бори за идващ президентски мандат. Воден от своя и на Франция интерес, той показва, че Париж изрично застава зад началото на договаряния с РСМ и Албания ".

Интервюто на Деян Йотов с Мартин Минков в предаването " Събота 150 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР