Целият арабски свят е затаил дъх часове преди Саудитска Арабия

...
Целият арабски свят е затаил дъх часове преди Саудитска Арабия
Коментари Харесай

Как принц Мохамед надъхал саудитите срещу Меси

Целият арабски свят е затаил мирис часове преди Саудитска Арабия да излезе против Полша във втория си мач на Световното в Катар.

Кралският тим, който до момента е изиграл общо три мача на този шампионат за последния четвърт век, съумя да победи именития Меси и Аржентина, и се трансформира в първата сензация на Мондиала. Днес никой не приказва за бедуински футбол. Саудитите си завоюваха прозвището Зелените соколи, а почитателите им ги назовават Отбора на 1001 нощи поради футболната приказка, която сбъднаха.
-->
Оказва се, че основен за психическото положение на отбора бил диалога с престолонаследника Мохамед Бин Салман преди да отлетят за Катар. Според западните медии принцът не вярвал в триумфа им, по тази причина генерално ги успокоил: да нямат огромни упования, да се провиснал и да се любуват на играта.

Това обаче било формалната част на диалога.

Какво тъкмо са си споделили при закрити порти остава мистерия, само че е реалност, че футболистите излязоха неузнаваеми на терена.

Без подозрение, огромна роля за това е изиграл и именития френски треньор, само че доближени до тима настояват, че ключът към триумфа било надъхването от принца.

А неговото сладкодумство е пословично. Както и размаха му. Именно с помощта на него страната реализира невиждани до момента спортни интензивности. Саудитска Арабия получи право да бъде хазаин на Формула 1, на международния шампионат по бокс. В проектите му е Световното по футбол през 2030 година да е в Риад, когато ще е подготвен и новият град на фантазиите, в основаването на който той е впрегнал мозъците на целия свят и парите на най-богата петролна страна. Успехът на саудитския отбор е като вълшебното чердже от най-известната арабска приказка, което ще трансформира фантазията в реалност…

Не инцидентно, шокиран от успеха треньорът стартира да приказва с езика на 1001 нощи като съобщи: „ Звездите на небето се подредиха за нас “.

Каквото и да се случи тази вечер, факт е, че нито една арабско-израелска война до момента не е обединявала толкоз мощно арабските страни, както футболният тим на Риад. С „ великата победа “ се поздравиха даже палестинците и  йеменците.  

Така че, Ренар може и да е прав- случи се чудото, което в този момент кара всички араби да мечтаят, че приказката продължава…
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР