Целите са плавен преход от стар към нов мандат и

...
Целите са плавен преход от стар към нов мандат и
Коментари Харесай

Костадин Димитров: Целите на бюджета на Пловдив са плавен преход и начало на нови проекти

Целите са равномерен преход от остарял към нов мандат и начало на нови планове. Това съобщи кметът Костадин Димитров по време на публичното разискване на бюджета на община Пловдив за 2024 година
Както към този момент писахме, проектобюджетът на града е 683 918 800 лева Днес управата на Пловдив среща жителите с проекта за приходите и разноските през тази година. „ Това, което би трябвало да покрие актуалният бюджет, е създаване на нови инфраструктурни планове и довеждане докрай на започнатите, огромни вложения в просветителната система – ясли, детски градини, учебни заведения, общежития, развиване и благоустройство на градската среда в центъра и кварталите “, уточни Костадин Димитров. Сред задачите на общината са още обществени и административни услуги на високи равнища, непорочност, планиране на паркове и създаване на културна инфраструктура.
„ Не съм последовател на това да слагаме етикети на един бюджет при започване на годината. Той би трябвало да се прави оценка в края, на база анализите дали е постигнал своите цели и дали е изпълнен в своята приходна и разходна част, както е заложено “, сподели зам.-кметът по финанси Женя Петкова. По думите ѝ е доста значимо общината да извърши поетите финансови задължения, само че без да слага в риск финансовата непоклатимост на Пловдив.
Екипът на Костадин Димитров е възнамерявал доходи от 683 918 800 лева, от които 383 772 473 лева от страната. Заложени са локални доходи в размер 300 146 327 лева От тях 21 313 928 лева ще бъдат употребявани за дофинансиране на делегирани от действия.
В законовия период преди разискването са постъпили 3 писмени оферти към проектобюджета – две от тях са свързани с пари за Математическата и Хуманитарната гимназия. Третото е от групата на „ Съединени за Пловдив “, които имат 19 хрумвания, чиято реализация би коствала към 15 млн. лева, заяви основният секретар на общината Ангелина Топчиева.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР